Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye ahmet davutoğlu

Türk ordusu dün akşam saatlerinden itibaren Suriye sınırından Türk topraklarına ateş açan PYD mevzilerini vurdu. TSK, Fırtına obüsleriyle yaptığı atışlarda PYD'nin ele geçirdiği hava üssünü yerle bir etti.

Ortadoğu ve Strateji Uzmanı Mesut Caşın, YPG'ye yapılan operasyonu, Türkiye'nin askeri gücünün ve topçu atışlarındaki başarısının Suriye'deki gelişmelere etkisiyle Rusya ilişkilerini canlı yayında değerlendirdi:

Türkiye, Fırtına toplarıyla 40 kilometre ile 60 kilometre arasında hedef isabeti yapabiliyor. Türk topçuları, Amerikalılar dahil dünyanın birçok ülkelerinin hayranlıkla izlediği şekilde mükemmele yakın. Bu nedenle bölgede, askeri olarak Türkiye'nin etkisi oldukça büyük.

RUSYA KAN DAVASINA ÇEVİRDİ

Rusya, özellikle uçak krizinden sonra Suriye meselesini kan davasına dönüştürdü. Ancak bu ülkede zaten 16 devlet var şu an aktif olarak hareket eden, örgütler var.

YPG BİRÇOK ÜLKEDEN DESTEK ALIYOR, ÖZGÜVENİN NEDENİ BU

Bir de Rusya işin içine girince, Türkmenleri vuruyor ve Türkiye'nin sınırındaki YPG ilerleyişi rahatsızlık verici noktaya geliyor ve YPG Türkiye'ye de zaman zaman saldırmaya çalışıyor. YPG'nin bu özgüveni, bölgede birçok ülke tarafından destek görmesi..

BÖLGEDE TÜRKİYE'DEN HABERSİZ HİÇBİR ŞEY OLAMAZ

Türkiye, bilgisayar destekli tankları ve Fırtına'larla bölgedeki hareketleri anbean izleyebiliyor. Bu bölgede Türkiye'nin haberinin olmadığı hiçbir şey gerçekleşmiyor. Türk askeri Suriye'ye hiçbir şekilde girmeden, 40 kilometrelik bir alanı kontrol edebiliyor.

PYD'YE İSTİHBARAT RUSLARDAN GİDİYOR

Bölgede YPG, Ruslardan istihbarat ve taktik dersleri alıyor. Türkiye bu yüzden Rusya'nın Suriye'deki politikalarına seyirci kalamaz. Suriye sınırı Irak gibi değil. Dümdüz bir yer. Bu yüzden Türkiye Suriye bölgesini kontrol altında tutmakta zorlanmıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sefer avdağı 8 yıl önce

Hem karadan hemde havadan vurulsun sonra kardan temizlik yapılsın bölge biran önce ordumuz tarafından eminiyete alınsın yoksa sonu hayrlı olmaya bilir