Öne Çıkanlar rusya türkiye TRT 1 DAEŞ Silvan

Metin Gürcan casusluktan gözaltına alındı

DEVA Partisi'nin kurucularından eski asker Metin Gürcan, siyasi casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan, İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Gürcan gözaltına alınışını Twitter hesabından şöyle duyurdu "Siyasi casusluk suçlaması ile gözaltına alınıyorum. Polisler evde. Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğinizi istiyorum"

DOSYADA GİZLİLİK KARARI

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de yaptığı bir açıklamada, dosyada gizlilik kararı olduğunu belirtti. Bu yüzden net bir açıklama yapamadıklarını belirtti.

Sosyal medya hesabı twitter'ı aktif kullanan Gürcan'ın son paylaşımlarında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın ziyaretiyle ilgili görüşlerine yer verdiği gözüküyor.

Ayrıca Gürcan'ın ABD düşünce kuruluşu Rand Corparation'la çok sıkı bir bağlantısı olduğu ve yurtdışı kaynaklı kuruluşlara etkin olarak Türkiye ile ilgili akıl verdiği iddialar arasında.

METİN GÜRCAN'IN KISA BİYOGRAFİSİ

Metin Gürcan Kara Harp Okulu'ndan 1998 yılında Sistem Mühendisi Piyade Teğmen olarak mezun oldu. 1998-2014 yılları arası TSK'da görev yaptı. Daha sonra 2015 yılında TSK'dan emekli olan Gürcan, ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü ve Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde akademik çalışmalar yaptı. Gürcan İngilizce ve Rusça biliyor.

Anahtar Kelimeler:
Metin Gürcan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.