Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Metin2 oyunu bağımlılarından yok artık dedirten itiraflar

stanbul Esenyurt’ta 13 yaşındaki Hakan Ekinci’nin intiharının ardından gözlerin çevrildiği şiddet içerikli oyunlarla ilgili Habertürk’ü arayan iki kişi, küçük çocuğun ölümüne yol açtığı öne sürülen Metin2 adlı oyunun bağımlısı olduklarını belirterek “Oyun tam anlamıyla bağımlılık yapıyor. Hesabının çalınması ya da kapatılması, çocuğu bunalıma sürüklemiş olabilir” dedi.

"18 YAŞ SINIRLAMASI VAR"

8 yıldır oyunu oynadığını söyleyen Burhan S., “Bu oyuna başlarken 18 yaş sınırlamasının olduğu bir sözleşme mevcut. Ama kimlik istenmediğinden herkes oynuyor. Hırs yaptıran ve bağımlılık yaratan bir oyun. Oyunu oynayanlar karakteriyle özdeşleşir. Bu oyunu oynayanlardan benim adımı ve oyun karakterimi bilmeyen yoktur. Oyunun abisi de sayılabilirim. Hakan, küçük yaşta olduğu için karakteri bir şekilde bağlanmış, hesabı kapatılmış, bu nedenle bunalıma girmiş olabilir. Oyun içerisindeki arkadaşlarına ulaşılırsa bir sonuç çıkabilir” dedi.

Metin2 oyunu bağımlılarından yok artık dedirten itiraflar

"200 BİN LİRA KAPTIRAN VAR"

Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre oyunda karakter geliştirmenin para ve zaman gerektirdiğini belirten Burhan S. “Benim oluşturduğum karakterler 70-80 bin lira. Bir ev veren de araba veren de olabiliyor. Böyle karakter oluşturup satanlar var. Geçen yıl Yozgat’ta görev yapan bir polis memuru bankadan 35 bin lira kredi çekerek karakter satın aldı. 2 ay sonra oyun içinde alım satım olduğu ortaya çıkınca oyunun Türkiye sorumlusu M.G., oyununu kapattı. Bu oyunda 200 bin TL’sini kaptıran da biliyorum” dedi.

Metin2 oyunu bağımlılarından yok artık dedirten itiraflar

"OYUN YÜZÜNDEN YUVAMI YIKTIM"

10 yıllık bir başka oyuncu ise “10 yılda 5-6 karakter yaptım. Her ay 500 lira yatırmaya başladım. Kredi kartıyla ödüyordum. Oyun karakterime ait malzemeler çalındı. Sonra diğer hesabımı da soydular, bildirim yaptım. Şu an 50 bin liramı aldılar. Suç duyurusunda bulundum. Oyun tamamıyla psikoloji bozuyor. Eşim ‘Oyun mu ben mi?’ dedi. Ben oyunu tercih ettim ve yuvamı yıktım. Şimdi de karakterlerimi kapattılar” diye konuştu.

Metin2 oyunu bağımlılarından yok artık dedirten itiraflar

OYUNUN ERİŞİMİ ENGELLENEBİLİR

Bilişim uzmanları, 13 yaşındaki çocuğun ölümüne söz konusu oyunun neden olduğunun ortaya çıkması halinde oyunun Türkiye’deki erişiminin yasaklanabileceğini ifade etti. Uzmanlara göre yazışmadan dolayı yönlendirme sonucu tehdit ölümle sonuçlanan nedenler varsa da bununla ilgili olarak Metin2’nin Almanya’daki merkeziyle yazışma yapılarak o kişilerle ilgili bilgiler talep edilir.

Metin2 oyunu bağımlılarından yok artık dedirten itiraflar

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Esenyurt'ta Metin2 adlı oyunu oynayan 13 yaşındaki Hakan Ekinci, odasında ölü bulunmuştu. Boynunda düğümlenmiş bir elastik bandajla bulunan küçük çocuğun ölümü hakkında Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı ön raporda intihar ettiği ortaya çıkmıştı. Bilişim polisi, çocuğun bilgisayarındaki incelemelerini sürdürüyor. Aile ise rapordaki “intihar” bulgusuna rağmen “cinayet” iddiasında bulundu.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 7 yıl önce

3 . Fotodaki oyun metin 2 değil lol