Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Mirzabeyoğlu yine hakim karşısında

İBDA-C davasından müebbet hapis yatarken yeniden yargılanma talebi kabul edilerek tahliye edilen, kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak bilinen Salih İzzet Erdiş yeniden hâkim karşısına çıktı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın ikinci duruşmasına, Salih İzzet Erdiş ile Saadettin Ustaosmanoglu ve avukatları katıldı. 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Erdiş, duruşmada savunma yaptı. 28 Şubat sürecinde gözaltına alındığında Emniyet'te işkenceye uğradığını ve telegram yöntemiyle zihninin kontrol edildiğini iddia eden Erdiş, vücudunda hâlâ telegramın etkisinin devam ettiğini söyledi. Lider olarak görülmesi nedeniyle kitaplarını okuyanların yaptığı eylemlerden kendisinin sorumlu tutulduğunu belirten Erdiş, parti üyelerinin yaptıklarından parti liderlerinin sorumlu olmayacağı gibi kendisine de böyle bir sorumluluk yüklenemeyeceğini savundu. Savunmanın ardından mahkeme, Erdiş'in yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı. Salih İzzet Erdiş (Mirzabeyoğlu), 28 Şubat sürecinde, İBDA-C (İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi) örgütü lideri olduğu iddiasıyla "anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak" suçundan müebbet hapis cezasına mahkûm olmuştu.  



Salih Mirzabeyoğlu Kimdir ?

Salih Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950 tarihinde Erzincan'da doğdu. Eskişehir'de Fatih İlkokulu (1962), Mehmetçik Ortaokulu'nu (1965) bitirdi (1968). Yazı ve şiirleri lise yıllarında Babıali'de Sabah gazetesinde yayınlanmaya başladı (1965). 1968 yılında Atatürk Lisesi'ni bitirdi. 15 yaşında Necip Fazıl Kısakürek ile karşılaştı ve Nakşibendi tarikâtına katıldı.

Mirzabeyoğlu'nun ismi 1970' lerde duyulmaya başlandı. İslami gençlik hareketlerinden biri olan Akıncıların kurucusuydu. Gençliğinden itibaren Milli Görüş gömleğini üstüne giymişti. Salih Mirzabeyoğlu'nun genç yaşına rağmen sözüne itibar ediliyordu. Konferanslar veriyor, çevresinde İslam'a gönül veren dinamik gençler toplanıyordu. 1970'lerin ikinci yarısında kurulan Akıncılar Derneği'nin kurucuları arasındaydı. Derneğin politikalarının savunulduğu Gölge ve Akıncı Güç gibi dergileri çıkarttı. Necip Fazıl Kısakürek onun kaleminden çok etkilenmiş, ''Benim 40 senedir aradığım ses buydu'' demişti.

1975 yılında gölge adlı dergi çıkarttı ve ilk defa Mirzabeyoğlu soyadını orada kullandı. Akıncı Güç (1979) adlı dergi çıkarttı. Necip Fazıl Kısakürek yönetimindeki Büyük Doğu-Rapor (1979-80) seçkisinde yazılar yazdı. 1991 yılında Amerika'nın Irak'a saldırmasıyla oluşan dönemin siyasi atmosferi içerisinde tutuklandı.

28 Şubat askeri darbesiyle birlikte bir gün çocuğunu okula götürürken 1998'de gözaltına alındı. Hakkındaki suçlama sonrasında yasadışı İBDA-C örgütüne liderlik yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Savunmasında kendisini bir teorisyen olarak bıçak yapan birine benzetecekti. İsteyen et keser, isteyen o bıçağı başka amaçlarla kullanırdı.

2001 yılında idamla yargılandı, idam cezası kaldırılınca ömür boyu hapse çarptırıldı. Bolu F Tipi Cezaevinde cezasını çekmektedir. 23 Temmuz 2014 tarihinde talebini kabule değer gören İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tahliye edilmiştir.

Kitapları

Bütün Fikrin Gerekliliği - İktidar Siyaset Hareket
İstikbâl İslâmındır - Denenmemiş Tek Nizam
Tilki Günlüğü 6 Cilt
Başyücelik Devleti -Yeni Dünya Düzeni
Telegram - Zihin Kontrolü
Parakutâ - Para'nın Romanı
Yağmurcu - Gerçekliğin Peşinde
Hukuk Edebiyatı - Nizam ve İdare Ruhu
İşkence - Gözlem
Şiir ve Sanat Hikemiyatı - Estetik ve Ahlâk
İktisat ve Ahlâk - İktisada Giriş
Hikemiyat - Tefekkür ve Hikmet
Kavgam 2 Cilt - Necip Fazıl
Marifetname - Süzgeç ve Şekil
Dil ve Anlayış - Dil ve Diyalektik
İslama Muhatap Anlayış - Teorik Dil Alanı
Necip Fazıl'la Başbaşa - İntibâ ve İlhâm
Kültür Davamız - Temel Meseleler
İdeolocya ve İhtilâl - Kavganın İçinden
Yaşamayı Deneme - KİM'in Romanı
Ölüm Odası - B Yedi
Kökler - Necip Fazıl'dan Es-Seyyid Abdülhakim Arvasi'ye
Müjdelerin Müjdesi - Hikayeler
Gölgeler - Roman
Sahabilerin Rolü ve Manası - Fikir
Hakikat-i Ferdiyye - Fikir
Üç Işık - Fikir
İBDA Diyalektiği - Fikir
Kayan Yıldız Sırrı - Şiir
Aydınlık Savaşçıları - Şiir
Erkam (Hayat, Sayı, Matematik) - Fikir
Büyük Muztaribler 4 Cilt - Düşünce Tarihine Bakış
İnsan (Erkek-Kadın) - Fikir
İnsan (Büyük Doğu-İBDA) I - II
Sefine - Fikir
Madde Nedir?
İman ve tefekkür
Berzah - Fikir
Esatir ve mitoloji
Ölüm Odası - B-Yedi "Giriş"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.