Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

MİT peşlerine düştü! Derin temizliğe başlanıyor
Milli Güvenlik Kurulu'nun, Paralel Yapı'yı terör örgütü ilan etmesinin ve Bakanlar Kurulu'nun MGK'nın tavsiyesine uygun olarak hazırlanan kararı imzalamasının ardından Paralel Yapı ile mücadele konusuna daha da hız verildi.

PARALEL YAPI'NIN KÖKÜ KAZINACAK
Özellikle, "kripto paralel" olarak isimlendirilen, bugüne kadar hiçbir şekilde bağlantılarını ortaya koymamış, kritik noktalardaki isimlerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet ve yargı başta olmak üzere devlet içindeki yapılanması, bağlantıları, kurumlara yerleştirdiği isimler büyük oranda belirlendi. Kritik noktalarda olan isimler pasifize edilirken, kamunun tamamen dışına atılmalarına dönük adımlar da önümüzdeki dönemde atılacak.

UYUYAN TERÖR HÜCRELERİ GİBİ...

Paralel Yapı'nın devlet içine yerleştirdiği ancak örgüt ile bağlantısını hiçbir şekilde ortaya koymamış isimler "kripto paralel" olarak isimlendiriliyor. Bağlantılarının ortaya çıkmaması için bu kişilerin, Paralel örgütün okulları ya da dershaneleri yerine başka yerlerde eğitim gördükleri, "Abi"ler dahil örgütten hiç kimse ile görüşmedikleri, örgüt faaliyetlerine katılmadıkları belirtiliyor. Devletin kritik noktalarında da bulunduğu düşünülen bu kişilerin, terör örgütlerinin uyuyan hücreleri gibi bir anda ortaya çıkıp çok kritik hamleler yapma ihtimali değerlendiriliyor. Devletin gizli bilgilerini sızdırabilecekleri gibi hükümeti ve ülkeyi yurt içi ve dışında sıkıntıya sokabilecek adımlar atabilecekleri üzerinde duruluyor. Kripto paralellerin ortaya çıkartılması için istihbarat birimleri dahil devletin ilgili tüm organları harekete geçti. Bu konuda geriş çaplı bir araştırma başlatıldı. Şüphelenilen isimler tek tek inceleniyor. Bakanlar Kurulu da kripto Paralel konusuna ağırlık verilmesini benimsedi.

DEVLET KADROLARINDA DERİN TEMİZLİĞE BAŞLANDI

Halen devlette ve önemli görevlerde olabilecek bu isimler araştırılırken, sınavlar ile yeni isimlerin devlete sızması da önleniyor. Bilgi işlem ve gibi kritik birimlere alınacak elemanlarla ilgili çok detaylı inceleme yapılıyor.

ATAMALARA MİT MERCEĞİ 

Devlete yeniden sızmalarının önüne geçilmesi için öncelikle kritik yerlere yapılacak atamalar veya görevlendirmeler MİT süzgecinden geçiriliyor. Hükümet kaynakları, “Bugüne kadar kendini belli edenler zaten aşama aşama temizlendi. Asıl mücadele şimdi başlıyor. Çünkü dışarıdan bakınca, Paralel olduğu anlaşılmayan, kamufle olmuş kripto Paralelciler var. Bunlarla ilgili MİT ciddi şekilde araştırma yapıyor. Farklı yöntemlerle bunlar tespit ediliyor” görüşünü dile getirdi. 

YARGININ ZİRVESİ DE TEMİZLENECEK

TBMM tatile girmeden önce çıkartılacak yargı paketi kapsamında Yargıtay ve Danıştay'daki Paralel yapılanmanın da çökertileceği belirtildi. Kulislerde halen Yargıtay üyelerinden 140, Danıştay üyelerinden de 80 civarında Paralel Yapı'ya yakın isim olduğu ifade ediliyor. Bu isimler çok kritik davaları örgüt çıkarına etkileyebiliyor. Yasanın çıkması ile birlikte yargının tepe noktası da paralelden temizlenmiş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 8 yıl önce

Aman PKK liderlerinin peşine düşmesinler aynen devam

Avatar
Necip 8 yıl önce

Doğuda savaş var hala ne yapıyosunuz

Avatar
Sokrates 8 yıl önce

Kaç yıl oldu hala bulunamadı mı bu hainler. Ya da bilinenlere ne oldu? Hiç birşey olmadı. O zaman neden kendimizi yoruyoruz. Havada şu dövmeyelim. Ortada bir şey yok.