Öne Çıkanlar METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C sokağa çıkma yasağı Akkuyu

MİT tırları olayındaki başmüfettiş AK Parti'den aday

Adana’da MİT tırlarının durduran Jandarma Personeli hakkında rapor hazırlayan Başmüfettiş Hilmi Dülger, AKP’den milletvekili adayı oldu. Kilis’ten 2. Sırada aday gösterilen Dülger hazırladığı raporda, “MİT’in bu faaliyetleri yasaldır” açıklamasını yapmıştı.


Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Hilmi Dülger, Adana’da 19 Ocak 2014 günü içerisinde mühimmat olduğu tespit edilen MİT’e ait tırların durdurularak aranması olayında görevli Jandarma personeli hakkında rapor hazırlamasıyla gündeme gelmişti.

Dülger’in hazırladığı raporda, tırlarda mühimmat taşınmasıyla ilgili, bu faaliyetin yasal olarak gerçekleştiği ve MİT görevlilerinin başından beri sevkiyattan haberdar oldukları belirtilmişti. Raporda, savcılar ve kolluk görevlilerinin gizli kalması gereken MİT faaliyetlerinin kamuoyuna yansıtılmasıyla, devletin ve kurumlarının itibarının zedelenmesine neden oldukları” iddia edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.