Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

MPT 76 dünyada ilk olma özelliği taşıyor!
Yaklaşık 200 parçadan oluşan MPT-76’nın şu anda tüm parçaları üretiliyor. Namlu çeliği dövülen ve bantta olan yeni tüfeğin hem MKE hem de yan üreticilerden sağlanan parçaları (askı kayışı, plastik çanta gibi) her an montaja hazır halde bekliyor. Yapılan seri üretim sözleşmesine göre MKE 2016’da TSK’ya toplamda 500 adet MPT-76 verecek.

3 HATA REKORU


2017’de ise MKE 19.500, diğer üretici olan Kale Kalıp ise yaklaşık 15 bin yeni piyade tüfeğini TSK’ya teslim edecek. MPT-76 NATO standardı olan soğuk ve sıcak hava, kum yağmur, çamur gibi ağırlaştırılmış 42 testin tamamını hatasız geçti. Bu bakımdan dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. ABD ordusunun kullandığı M-16 bu testlerin yaklaşık 25’ini geçebiliyor. Ancak MKE bu kriterlerin üzerine 10 test daha koydu ve MPT-76 bu testlerde de başarılı oldu. NATO standartlarında piyade tüfekleri için bin mermi atımında ‘boş kovan sıkıştırma’, ‘mermiyi yuvadan dışarı atmama’ gibi 8 basit hata normal karşılanıyor. Ancak MPT 76’da bu rakam 1000 mermide 3 basit hataya düşürülerek bir rekor kırıldı.

-40 İLE +65 DERECEDE BİLE ÇALIŞIYOR




MKE tarafından geliştirilen 600 metre etkili menzile sahip 7.62 mm’lik MPT-76 Piyade Tüfeği, Türkiye’nin her yerindeki birliklerde her hava şartında denendi. Geri dönüşlerle iyileştirmeler yapıldı. MPT-76 -40 ve +65 derece sıcaklıkta, basınçlı su tehdidi altında ve balçıkta bile çalışıyor.

Silahın teknik özellikleriTürk Silahlı Kuvvetleri tarafından tanımlanan harekat konsepti ve görev ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlendi. MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ (MPT) 3 ayrı ekipte 40 uzmanın 2 yıllık çalışması sonucunda, TSK'nin istediği özellikleri taşıyan, yurtdışında da pazar bulabilecek modern bir tüfek üretildi. Modern Piyade Tüfeği'nde de M-16 mekanizmasından türetilerek özgünleştirilen bir sistem kullanılıyor.

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ (MPT)

4.3 kilogram ağırlığında, mermi çapı 7.62 mm, boyu 88 cm, şarjörü 20 mermi kapasiteli MPT'nin etkili atış menzili 400 metreyi buluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.