Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

MPT-76'ya yurtdışından talepler geliyor!

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen milli piyade tüfeği MPT-76'ya ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep olduğu bildirildi.

MKEK Silah Fabrikası Üretim Şefi Mehmet Demirel, yaptığı açıklamada,Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi kapsamında Tekirdağ'da milli silahları tanıttıklarını, en çok ilgiyi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni piyade tüfeği MPT-76 ile keskin nişancı tüfeği Bora 12'nin gördüğünü söyledi.

'Azerbaycan ve Şili de var'



Geçmişte ordunun kullandığı G3 piyade tüfeğiyle ilgili yapılacak değişiklikleri Almanya'ya bildirmek zorunda olan bir ülkeden, kendi milli silahlarını üreten bir ülke konumuna gelindiğini vurgulayan Demirel, "MPT-76'ya aşırı derecede talep var, en büyük talep de ABD'den. Bunun yanında Azerbaycan gibi ordusunu bununla donatmak isteyen birçok ülke var, Şili de bunlardan biri." diye konuştu.

Aşağıdaki bağlantıdan MPT - 76 silahıyla ilgili foto galeriye bakabilirsiniz...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dede 8 yıl önce

Kürtlerle ıngilizi bağlayıp vurun..
.

Avatar
Mustafa 8 yıl önce

Allah razı olsun emeği olanlardan askerimiz daha iyiletine layık