Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Müftü Güven'den duyarlılık mesajı!

KAYSERİ Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, ''Kardeşlik, birlik, beraberlik, sevgiyi esas alan İslam’a inanıp gönül vermiş kişiler olarak, kin ve nefret duygularını, olur olmaz işlerden dolayı dargınlığı yok edip, İslam kardeşliğinin gereklerini yerine getirmeliyiz'' dedi. 


Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, dini ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 'Her Ay Bir Konu Bir Konuk' adı altında konferanslar düzenleniyor.

Etkinliğin Kasım ayı konuğu ise İl Müftüsü Şahin Güven oldu. Uhud Yatılı Kur’an Kursu Toplantı Salonu'nda 'Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu konferansa, Müftü Güven konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Şahin Güven, İslam kardeşliğinin önemine değinerek. şunları söyledi:

"Yüce Allah; 'Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse, kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki, size merhamet edilsin' ayetiyle mü’minlerin birbirleriyle kardeş olduklarını, kardeşler arasında dargınlığın giderilmesini, barışın sağlanmasını, Allah’a karşı gelmekten sakınılmasını, ancak bu şekilde Allah’ın rahmetine nail olunacağını haber vermektedir. 

Kardeşlik, birlik, beraberlik, sevgiyi esas alan İslam’a inanıp gönül vermiş kişiler olarak, kin ve nefret duygularını, olur olmaz işlerden dolayı dargınlığı yok edip, İslam kardeşliğinin gereklerini yerine getirmeliyiz. Darlıkta ve sıkıntıda olan Müslüman kardeşimizin sıkıntısını gidermeli, onlara yardımcı olmalıyız. İman ve amele dayalı gerçekleştirilen kardeşlik, hem bu dünyada hem de ahrette sahiplerine faydalar sağlayacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.