Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı

Mülakatta Başarılı Olmanızı Sağlayacak Altın Öneriler
Mülakatta Başarılı Olmanızı Sağlayacak Altın Öneriler
Öncelikle mülakatta başarılı olup olmayacağınız konusunda endişelenmeden önce başarılı bir iş başvurusu yapmanız gerekmektedir. İş başvurunuzu başarılı bir şekilde yapabilmeniz için özgün cvmaker.com.tr/cv-sablonlari sunan platform ile dikkat çekici, yaratıcı ve hafızada kalıcı CV’ler oluşturabilir ve başarılı bir şekilde iş başvurusu yaparak mülakata çağrılma şansınızı arttırabilirsiniz. İş başvurunuz başarıyla sonuçlanırsa sıra mülakat aşamasına gelecektir. Mülakat aşamasında başarılı olmak istiyorsanız size yardımcı olacak altın öneriler sunalım:
  1. Mülakata Hazır Olun
Mülakatınızın iyi geçmesi için yapabileceğiniz en iyi şey mülakata iyi bir şekilde hazırlanmak olacaktır. Mülakata gittiğiniz firma, başvurduğunuz iş pozisyonu, firmanın ilkeleri ve genel politikası hakkında araştırma yaparak bilgi sahibi olmanız iş başvurusu sürecini başarıyla tamamlamanızı sağlayacaktır. Çünkü firmayı ve işvereni etkilemek için firmanın başarısına katacağınız değer ve katkıları iyi açıklamanızı gerektirmektedir. Zaten firmalar da ister direkt ister dolaylı olarak sorsalar da neden bu pozisyona uygun olduğunuz sorusuna verilen cevaplar doğrultusunda onları tatmin eden cevapları veren adayları tercih etmektedir.
  1. Mülakatı Yapan Kişinin Doğru Soruları Sormasını Beklemeyin
Mülakatınızı yapan çalışan, müdür ya da işveren kötü bir gün geçiriyor olabileceği gibi stres altında nasıl davrandığınızı merak ettiği için de sizi strese sokacak ve yıldıracak sorular sorabilir. Bu durumda karşınızdaki kişinin doğru sorular sormasını beklemek yerine kariyer hedefleriniz, çalışma performansınızla ilgili konularda kendinizi doğru bir şekilde ifade edin. Mülakata yön verebilmeniz güçlü yönlerinizi ortaya koymanız ve kendinizi ifade edebilmeniz bakımından çok önemlidir.
  1. Muhtemel Mülakat Soruları Belirleyin
Genel olarak firmanın sorabileceği mülakat sorularını kestirip vereceğiniz cevapları hazırlamak mülakat sırasında tutulmanızın önüne geçecektir. Firmaların sorduğu iş mülakatı soruları genel olarak başarıya ulaşma kriterinizin ne olduğu, işte ne kadar süre çalışmayı düşündüğünüzü, baskı, stres ve zaman yönetimi konusundaki yeteneklerinizi, eğitim aldığınız alanı neden tercih ettiğinizi, son işinizden neden ayrıldığınızı, işe başvurmanızda etkili olan nedenleri ve sormak istediğiniz soru olup olmadığını kapsayan sorular olacaktır. Bu sorulara başvuracağınız iş pozisyonunun gereklerine uygun cevaplar hazırlayarak mülakatta başarılı olabilirsiniz.
  1. Sözsüz İletişim Becerilerinizi Ortaya Koyun
Yapılan araştırmalar mülakatta sözlü iletişim becerilerinizden daha çok rol oynayan konunun sözsüz iletişim yetenekleri olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda sözsüz iletişim yetenekleri olan mimik, duruş, göz teması kurma, tokalaşma gibi konularda iyi bir intiba bırakmanız başvurduğunuz işe alınmanızda ve mülakatta başarılı olmak konusunda size en büyük avantajı sağlayacaktır. Bu kapsamda sağlam bir tokalaşma ve dik bir duruş kendinizden emin olduğunuzu gösterecektir. Mülakatı yapan kişi ile göz temasını korumanız özgüvenli olduğunuzu ve utangaç olmadığınızı gösterecektir. Yine mülakat sırasında yüzünüzle, saçlarınızla ya da sandalyenizle oynamamaya özen gösterin; çünkü bu dikkatinizin dağıldığı izlenimini uyandıracaktır.
  1. Gerçekten İstediğiniz İş Görüşmelerine Gidin
Bir işe kabul edilmenizde etkili olan en önemli faktörlerden birisi de motivasyonunuzun yüksek olduğu ve kariyer hedeflerinize uyan işlere başvurmanız olacaktır. Bunun için iş ilanlarının yayınlandığı platformları yakından takip edebilirsiniz. Kamusal bir platformdan iş ilanlarını takip etmek istiyorsanız icra, tebligat, ihale ve personel alımı ilanları yayınlanan https://www.ilan.gov.tr/ adresinden iş ilanlarını takip edebilirsiniz. Yine güncel iş ilanları takip edebileceğiniz pek çok farklı iş ilanı arama sitesi de bulunmaktadır.
  1. Mülakata Uygun Giyinerek ve Bakımlı Bir Şekilde Gidin
İşvereninizin sizin bakımlı ve dış görünümüne özen gösteren biri olduğunuzu düşünmesi işyerinde müşterilerinizle iletişiminizden işe gösterdiğiniz özene kadar hakkınızda pek çok olumlu düşünceye ulaşmasını sağlayacaktır. Bu nedenle mülakata özenli, işe uygun ve bakımlı bir şekilde gidin. Aynı zamanda içinde rahat edeceğiniz kıyafet ve ayakkabıları tercih edin. Kıyafetinizin içerisinde rahatsız görünmeniz mülakatta aleyhinize durum yaratacaktır. Çoğu kadın makyaja önem vermekte ama kişisel bakıma önem vermemektedir. Örneğin işverenler bakımlı tırnaklara ve saçlara çok önem vermektedir. Bu konuda özenli davranmanızı öneririz.
  1. Açıklayıcı Cevaplar Verin
Size sorulan iş mülakatı soruları cevaplarını verirken kısa ve açıklayıcı olmayan cevaplar yerine detaylı, sorulan sorular ile bağlantılı cevaplar verin. Özellikle kişisel özellikleriniz ve başarılarınızla, aldığınız eğitim ve donanımlarınızla alakalı sorulara ayrıntılı cevaplar vermeye özen gösterin. Pek çok kişi işvereni etkilemek için bazı özellikler uydurabilmektedir. Sizin ayrıntısız ve net olmayan cevaplar vermeniz işvereninizin bu alanda etkin olmadığınızı ve yanlış bilgi verdiğinizi düşünmesine neden olacaktır.
  1. Hazırladığınız CV’den Mülakat Taslağı Oluşturun
Eğer mülakatın başarılı geçmesi için ne yapmalı diye merak ediyorsanız ilk olarak kendi metninizi inceleyerek sorular oluşturabilirsiniz. Çünkü hazırladığınız CV mülakatta sorulan sorulardan birisi olabilir. Bu nedenle öncelikle CV’nizde çok iyi bilmediğiniz ya da doğru olmayan içeriklere yer vermeyin. Zira işvereniniz şüphelendiği ya da beğendiği ve sizden ayrıntısını duymak istediği konularda size soru sorabilir. CV’nizi hazırladıktan sonra CV’nizde yer alan bilgileri ayrı bir kağıda ayrıntılı olarak açıklayın ve bunlara çalışın. Böylelikle mülakatta soru sorulduğunda kendinizden emin bir şekilde sorulara cevap verebilir ve güvenilir, sorumluluk sahibi bir aday olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.