Öne Çıkanlar PKK HDP haber diyarbakır ak parti

Murat Bardakçı Orhan Pamuk'a sert çıktı!
Habertürk yazarı Murat Bardakçı, yazar Orhan Pamuk'un romanında yazdığı "anne ile oğul ilişkileri" kurgusunu alıntılayarak "Çüş Orhan Pamuk çüş" dedi.


Orhan Pamuk, romanında gazetelerde "sıkça yer alan" haberlerle ilgili bir kurguya yer vermiş ve "(...)Çok işlenen ve sayısız çeşitlemeleri olan ikinci cins cinayet ise, cinsel açlık içindeki oğulun, bir cinnet anında zorla anasıyla yatmasıydı. Bu oğulların bazıları kendilerini durdurmaya ya da cezalandırmaya çalışan babalarını öldürüyordu" ifadelerini kullanmıştı. Bu kurguya tepki gösteren Murat Bardakçı, "Neredeyse kırk senelik gazeteciyim, ucuz yahut pahalı hiçbir gazetede “oğulun anası ile yatmasını” ve ardından gelen cinayetler zincirini konu alan tek bir haber bile görmedim" dedi.

Bu romanın yabancı dile çevrilmesi durumunda Türkiye'nin de sık sık bu olayların yaşandığı bir yer gibi algılanacağını belirten Bardakçı, neden "Çüş Orhan Pamuk çüş" başlığını kullandığını da şöyle anlattı:

"Başlıkta kullandığım “Çüş” ibaresi için affınızı rica ediyorum... Aslında daha değişik bir başlık düşünmüştüm ama arkadaşlar “Ana-oğul üzerine kurulu böylesine menfur bir hayâlin başlıkta kullanılması bile yakışıksız olur” dediler ve dolayısı ile “Çüş” ile yetinmek zorunda kaldım.

Ama bu “Çüş”ün yanına arzu ederseniz “Yuh”, “Ohaaaa!” vesaire gibi ünlemler de koyabilirsiniz. “Kırmızı Saçlı Kadın”daki bu utanç verici hayâli yorumlamakta zaten bu ünlemler ile daha nice sıfatlar bile kifayetsiz kalır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.