Öne Çıkanlar rusya haber abd EKREM İNCEL paris katliamı

Murat Karayılan'dan skandal açıklamalar! Hz. Muhammed'de...
Cizre ve Silopi olmak üzere, hendekleri kapatma amacıyla Güneydoğu'da başlatılan ve askerin de katıldığı operasyonlarla sürecin yeni bir aşamaya geçtiğini savunan PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, "Medine'de Hz. Muhammed de hendek kazdı, savunma için hendek kazdı" diye konuştu.


ANF'nin haberine göre Denge Kürdistan radyosunun yayınına katılan Murat Karayılan Hz. Muhammed'in hendek kazdığını söyleyerek kendilerini savunma gafletinde bulundu.

HENDEKLER 'SAVUNMA İÇİN

Operasyonlara gerekçe olarak gösterilen hendeklerin savunma amaçlı olarak açıldığını dile getiren Karayılan, Hz. Muhammed ve sahabeyi PKK'lı teröristlerle bir tuttu.

"İkide bir ‘hendek hendek’ diyenlere diyoruz; bu hendekler savunma içindir. İrade savunması içindir. Hendek saldırı değildir. Medine de Hz. Muhammed de hendek kazdı, savunma için hendek kazdı. Kendisini zalim imparatorluklara karşı savunmak isteyen herkes tarih boyunca hendek kazmıştır, kale yapmışlardır. Ve kendisini böyle savunmuştur. Kürt halkı artık iradesini Türk devletine ve AKP polisine teslim etmek istemiyor. Zulüm yapıyor, tutukluyor. Bu hendekler, zulme karşı tedbirdir."

HENDEK BİRLİĞİN PROGRAMINI SUNUYOR

‘Hendek’lerin Türkiye ile birliğin son arayışı ya da son çabası olarak anlaşılması gerektiğini savunan Karayılan, şunları söyledi:

“Diyorlar ya ‘hendek parçalıyor’. Hayır. Hendek hangi yöntem ile gelişti? Demokratik özerklik yöntemi ile gelişti. Demokratik özerklik, Kürt halkı olarak Türkiye ile yaşamak istiyoruzun formulasyonudur. Kürt halkı birlikte yaşamak istiyor, ancak köle olarak değil. İşte ‘kardeşiz’ safsatası ile değil. Türkiye sınırları içerisinde kendisi gibi, kimliği, onur ve şerefi, dili, zenginliği ve kerameti ile yaşamak istiyor. İllaki Türk olmak mecburiyetinde yaşamak istemiyor. Hendek bunun programını sunuyor. Çünkü hendek ve siyasi programı birdir. Bu Türkiye’nin birliğini amaçlıyor. Eğer bunu istemiyorlarsa ve kırmak için saldırılara devam ederlerse, herhalde Kürt halkı sonuna kadar böyle düşünmeyecektir. Farklı arayışlara girecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.