Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

Musul Başkonsolosluğu Türkiye'nin onayıyla vuruldu

Dışişleri Bakanlığı, ​Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in işgali altında olan ve üst düzey IŞİD üyelerinin ikamet ettiği istihbaratı alınan Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin, 4 Nisan'da saat 03.00'te, uluslararası koalisyon üyesi ülkelerin savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı.

"ONAYIMIZ ALINMIŞTIR"

"Söz konusu operasyonun hazırlık ve icrasına ilişkin tüm aşamalarda ülkemizin görüş ve onayı alınmıştır" denilen açıklamada, Türkiye'nin IŞİD'le mücadeleye, faaliyetlerine baştan beri katıldığı uluslararası koalisyonla eşgüdüm ve işbirliği içinde devam edeceği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Haziran 2014'te Musul'un kontrolünü ele geçiren IŞİD militanları, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın düzenleyerek başkonsolos dâhil 49 personel ve personelin aile fertlerini rehin almıştı. 49 personel 20 Eylül'de, kaçırılmalarından yaklaşık 3 ay sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirilmişti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.