Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Musul'daki Türk askerine baraj talimatı!

Musul'daki eğitim faaliyetleri kapsamında askeri varlığını artıran Türkiye, Başika'daki Türk askerinin bir kısmını Irak'ın kuzeyine konuşlandırdı. İntikalin, bölgedeki askeri ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak “yeni bir düzenleme” kapsamında yapıldığı, Kuzeye kaydırılan askere, IŞİD tehdidi altındaki Musul Barajını koruma görevi verildiği bildirildi. Irak'tan asker çekmeyen Türkiye'nin bu adımı, Irak merkezi hükümetine karşı bir iyi niyet hamlesi olarak algılanırken, kararın, Irak Merkezi Hükümeti ile varılan herhangi bir anlaşmaya dayanmadığı öğrenildi.

IŞİD'E KARŞI OPERASYON

Askerin kuzeye intikalinin “yeni düzenleme” kapsamında yapıldığı bildirildi. Edinilen bölgeye göre, asker sayısının arttırılması kararını da etkileyen Musul'daki yeni görevlerden biri Musul Barajı'nın IŞİD tehdidinden korunması. Bugüne kadar birçok kez Musul Barajı'na saldıran IŞİD terör örgütünün, barajı ele geçirmek üzere yeni bir saldırı hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine harekete geçildi. Barajı Türk askeri, eğittiği peşmerge güçleri ile birlikte koruyacak. Türk askeri böylelikle Musul'da IŞİD'e karşı operasyonel bir görev üstlenmiş oldu.

Bamerni’ye intikal ettiler

Musul Barajı’nı eğittiği peşmergelerle birlikte koruyacak Türk askeri, Musul’da IŞİD’e karşı ilk operasyonel bir görev üstlenmiş oldu

IRAK İLE İSTİHBARAT PAYLAŞIMI

Askerin kuzeye intikalinin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Bağdat ziyareti ardından gerçekleşmesi dikkat çekerken, söz konusu intikalin bu ziyarette değil, Iraklı muhatapların da bilgisi dahilinde daha önce alınan kararlar uyarınca yapıldığı öğrenildi. Sinirlioğlu ile Fidan'ın 10 Aralık'ta gerçekleştirdikleri ziyaretin öncelikli gündeminin IŞİD tehdidi olduğu, bölgedeki terörist hareketliliğe ilişkin istihbarat bilgilerinin Iraklı muhataplarla paylaşıldığı ifade edildi. Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede Irak'ın yanında olacağı da vurgulandı.

İRAN ASKER ÇEKMEDİ

Öte yandan Türk askerinin Musul'da artan sayısından rahatsızlık duyan İran'ın “askerleri geri çekiyorum” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre bölgedeki İran askeri varlığı yaklaşık 3 bine ulaştı. Bölgede, Amerika, Almanya, İngiltere ve İtalya'nın da askeri varlık gösterdiği belirtildi. 400'e yakın Alman askerinin yanı sıra sınırlı sayıdaki İtalyan askerinin de eğitim faaliyetleri yürüttüğü kaydedildi.

(Yeni Şafak) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.