Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA

Nasır Halid: Mescid-i Aksa büyük tehdit altında

Filistin İslami Hareketinin önemli isimlerinden, Kudüs muhafızı Raid Salah’ın yardımcısı Dr. Nasır Halid, 4 aydır İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Raid Salah’ın son durumu ile ilgili de Haber 7'ye çok önemli bilgiler verdi. Halid, Salah'ın tek kişilik hücrede tutulduğunu ve zaman zaman işkenceye maruz kaldığını aktardı.

3 Filistinli gencin Mescid-i Aksa’da, İsrail askerleri tarafından şehit edildiği 14 Temmuz olaylarından sonra, Raid Salah’ın gençleri isyana teşvik ettiği iddiasıyla tutuklandığını hatırlatan Nasır Halid; “Tek kişilik hücrede tutuluyor. Hapishanede kimseyle görüşmesine izin verilmiyor. Sadece eşi ve çocukları ile 2 haftada bir cam arkasından görüşebiliyor. Sadece günde 1 saat hücreden çıkarılıyor. Çok küçük bir alanda dolaşabiliyor. Mahkemeye elleri ayakları zincirli şekilde çıkarılıyor. İşkenceye maruz tutuluyor”bilgisini paylaştı.

"SUÇLANMA GEREKÇESİ AYET OKUMASI"

Raid Salah’ın, Cuma hutbesinde okuduğu bir ayeti gerekçe gösterilerek işgalci İsrail tarafından 'devlete karşı gelmek' bahanesiyle tutuklandığını hatırlatan yardımcısı Halid; “14 Temmuz olaylarında Mescid-i Aksa’da üç Filistinli genç şehit edilmişti. Raid Salah Cuma hutbesinde Bakara suresindeki 154. ayeti okudu. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler’ ayeti. Bu hutbeden sonra gençleri isyana teşvik ediyor iddiasıyla tutuklandı. Ve o günden beri de tutuklu” dedi.

Raid Salah'ın bir sonraki mahkemesinin şubat ayında olduğunu da hatırlatan Nasır Halid, İsrail'in Salah'a hapis cezası verebilmek iç.in her yönteme başvuracağını da dikkat çekti.

"İSRAİL ZİNDANLARINDA 12 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ VAR"

İsrail’in yıldırma politikası çerçevesinde uyduruk gerekçelerle Filistinlileri gözaltına alıp tutukladığını kaydeden Nasır Halid, İsrail zindanlarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 12 bin civarında Filistinlinin bulunduğunu belirtti. Halid bunların 100'den fazlasının kadın 60'tan fazla da çocuk olduğunu ifade etti.

Kısa bir süre önce yaşanan bir olayı da hatırlatan Halid; “Küçücük çocukları bile hapse atıyorlar. Daha 3 ay önce 13 yaşında Muhammed isimli bir çocuk 17 yıl hapse mahkûm edildi. Peki niye? Üzerinde bıçak bulunduğu için. Herhangi bir saldırı, herhangi bir olay yok. Sadece üzerinde bıçak bulunduğu için” dedi.

"FİLİSTİN VE AKSA KONUSUNDA EN DUYARLI OLAN TÜRKLER"

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın bütün Müslümanların ortak değeri olduğunu vurgulayan Nasır Halid, İslam ülkelerinin yeterli duyarlılığı göstermemesinin, işgalci İsrail’i daha da cesaretlendirdiğini söyledi.

Filistin davası konusunda en duyarlı milletin Türk milleti olduğunu vurgulayan Halid; “Biz Türk halkı ile Filistin halkını tek millet olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Allah'ın bir lütfu olarak bu topraklarda yaşadıklarını ve Aksa'yı korumakla yükümlü olduklarını belirten Nasır Halid, tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'yı koruma noktasında bilinçli ve duyarlı olmaya davet etti.

Türk hükümeti ve sivil toplum örgütlerinin Filistin halkına yönelik desteklerine de değinen Nasır Halid, bu yardımların çok büyük önem taşıdığını aynı duyarlılığı diğer Müslüman ülkelerden de beklediklerini dile getirdi.

Halid; öncelikli ihtiyaçlarının ne olduğu yönündeki soruya da, “Bizim her şeye ihtiyacımız var. Ama her şeyden önce özgür ve bağımsız bir devlete ihtiyacımız var” dedi.

"MESCİD-İ AKSA TEHDİT ALTINDA"

Mescid-i Aksa'nın hemen yanındaki kazı çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Halid, hali hazırda kazı çalışmalarının sürdüğünü, sürekli Aksa'nın altının oyulduğuna dikkat çekti.

Aksa'nın altında sayısını bilemedikleri kadar çok tünel kazıldığını dile getiren Halid, bu tünellerin Yahudiler tarafından sinagoglara dönüştürülerek ibadethane yapıldığını belirtti.

İsrail'in Aksa'yı tehdit eden çalışmaların detayıyla ilgili çok fazla malumatları olmadığını Halid, "Tek bildiğimiz Mescid-i Aksa tehdit altındadır" dedi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik İsrail tarafından yapılan baskınları da hatırlatan Halid, "Burada en büyük iş İslam dünyasına Arap ülkelerine düşüyor. Onlar bu davaya sahip çıkmadıkça bu baskınlar artarak devam edecek. Aksa'yı kuşatma çalışmaları yoğunlaşacak"uyarısıyla sözlerini tamamladı.


KAYNAK: OSMAN ATEŞLİ -HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.