Öne Çıkanlar uruguay devlet başkanı flaş ifadeler kuzey kıbrıs superhaber tv stat

NATO'da iki Türk'e üst düzey görev

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin AGİT nezdindeki daimi temsilcisi olan Büyükelçi Tacan İldem'i, İttifak'ın Kamu Diplomasisinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak atadı.

TACAN İLDEM KİMDİR?

1956 yılında Ankara'da doğan İldem, 1978 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi. Kariyerinin büyük bir bölümünü NATO ve güvenlik konularıyla geçiren İldem 1981 yılında Türkiye'nin NATO daimi temsilciliğinde başkatip olarak NATO konuları ilk dış görevini gerçekleştirdi.

İldem, 2006 ile 2009 yılları arasında Türkiye'nin NATO nezdindeki büyükelçiligi görevini üstlendi. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dış politika başdanışmanlığı görevini de yapan İldem, NATO genel sekreterinin ardından ittifakın en üst düzey 8 isminden biri olarak bu görevde yer alacak.
ATANAN BİR DİĞER İSİM BURCU SAN

NATO genel sekreterinin atamasını gerçekleştirdiği bir diğer isim Burcu San. San, NATO'da Harekatlardan Sorumlu Direktörlüğe atandı. San, 1998 yılından bu yana NATO'da çesitli görevler üstlendi.

BURCU SAN KİMDİR?

Kariyerine Silahsızlanma Dairesi'nde başlayan Burcu San, Bosna Hersek ve Kosova'daki Barış Gücü komutanlarının basdanışmanlığını üstlendi. San, bu görevlerinden dolayı İttifak'ın Üstün Hizmet Madalyası'na layık görüldü.

NATO Genel Sekreteri Lord Robertson ile Jaap de Hoop Scheffer'in özel kalem müdür yardımcılığını üstlenen Burcu San ardından Savunma Planlama Siyasası'ndan Sorumlu Daire Başkanlığı görevine getirildi.

San, direktör olarak atanmadan önce de Harekatlar Bölümü Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. İttifak'ın harekatlarından sorumlu direktörü olarak çalışacak olan Burcu San, bu göreve gelen ilk Türk direktör unvanına sahip oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.