Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Nazarbayev'den Türkiye'ye Şanghay desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, baş başa ve heyetler arası görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'ye gelen ilk lider Nazarbayev, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'nün bünyesinde olmasını sonuna kadar desteklediğini söyledi.
 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ YATIRIMLARIN TUTARI..

Tüm dünyada kriz varken bile iki ülke ilişkilerinin son derece iyi geliştiğini söyleyen Nazarbayev, şunları kaydetti: “Daha önce Erdoğan ile birlikte stratejik belgeleri kabul ettik ve yaptığımız anlaşmalarla bu kriz karşısındaki dayanıklılığımızı artırdık. İki ülke arasındaki yatırımların genel tutarı 800 milyon dolar tutarında. Eski İpekyolu güzergahı üzerindeki iki büyük devletiz.

"SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM"

Türkiye’nin, Erdoğan’ın, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün bünyesinde olmasını sonuna kadar destekliyorum. Bizler Türkiye’nin alt yapısının nasıl geliştiğini ve teşkilata bulunacağı katkıyı çok iyi biliyoruz. Ayrıca Çin’in başlattığı ve İpekyolu güzergahında yapılan etkinlikler bizim için çok önemli ve bunların birçoğu Türkiye olmadan gerçekleştirilemez. Hazar Denizi boyunca bin 500 kilometrelik bir ulaşım alanı tamamlandı. Bakü limanı genişletilmekte ve bunun üzerinden yapılan birtakım ulaşım projelerimiz aksamadan ilerlemekte.”

ŞANGHAY BEŞLİSİ

Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın 1996 yılında oluşturdukları yapılanma Şanghay Beşlisi olarak anılıyordu. Bu örgüt 2001'de Özbekistan'ın katılımıyla üye sayısını altıya çıkarttı.

ABD VE AVRUPA BİRLİĞİNE KARŞI..

Dünya petrol üretim ve kullanım pazarının yarısından fazlasını elinde bulunduran ve Hindistan, İran, Moğolistan ve Pakistan'ın gözlemci olarak bulunduğu örgüt, ABD'ye ve Avrupa Birliği'ne karşı etkili bir kutup oluşturuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 8 yıl önce

Biz girersek girmeyen diğer türk ülkeleri de girer. Bildiğin turan gibi oluruz.

Avatar
IYI 8 yıl önce

Bu işbirliğine bizim çoktan katılmamız gerekirdi.

Avatar
Türkiye 8 yıl önce

Avrupa amerika köpeklerinden dost olmaz

Avatar
M.S 8 yıl önce

Amerika Avrupa kendi yararlarına uğraşırlar Türkiye onlara muhtac olsun Türkiyede fetö pkk zaten onlar destekliyor zaten Nato Türkiyenin zararına göndersinler o zaman Fetoyu Türkiyeye bu nasıl Müttefiklik

Avatar
Ibrahim 8 yıl önce

Bence ab karşıtı tüm ülkelerin bu birliğe destek verip birlik içinde yer almaları gerekir