Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

Ne kadar terör sevici varsa hepsi rahatsız

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcülerinden Rainer Breul, Almanya'nın Afrin operasyonu ile ilgili tedirginliğini dile getirdi. Sözcü "Türk hükümetinin Suriye'ye asker gönderme konusunda ölçülü hareket etmesini umuyoruz" diyerek Afrin'e düzenlenen operasyondan rahatsız olduklarını belirtti.

"İTİDALLİ DAVRANMASINI BEKLİYORUZ"

Breul,"Suriye'nin kuzeyindeki durumu elbette yakından izliyoruz ve Türkiye'nin son açıklamalarını da dikkate aldık. Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi siyasi ve askeri açıdan itidalli davranmasını bekliyor ve ümit ediyoruz." açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE'NİN MEŞRU MENFAATLERİ OLDUĞU ORTADA"

Breul sözlerinin devamında, "Ancak aynı zamanda Türkiye'nin, Suriye sınırı boyunca meşru menfaatleri olduğu da ortadadır. Bunlar Türkiye için çok büyük öneme sahiptir. Bunlar da bu bağlamda dikkate alınmalıdır." diye de ekledi.

ABD DE RAHATSIZ OLMUŞTU

Almanya'dan önce de ABD'den gelen açıklamada Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapmaması uyarısı gelmişti: "Böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Biz şiddete başvurulmamasını ve IŞİD'e odaklanmaya devam edilmesini istiyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.