Öne Çıkanlar Ömer İsi otel tanıtım filmi marcelo guedes galatasaray UEFA mistura

Nihat Hoca PKK'nın provokasyonuna gelmedi

 8 Ocak Cuma gecesi Beyaz Show'da oynanan kirli oyun ertesi günün sabahında ATV'de ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun sunduğu programda uygulanmak istendi. Ancak Hatipoğlu, canlı yayında bağlantı yapılan okulda ilkokul öğrencisinin sorduğu sorudaki provokasyonu fark etti.

Küçük öğrencinin "Öldürmek kötü birşey değil mi? O zaman neden öldürüyorlar? Diyarbakır'da Cizre'de Şırnak'ta..." sorusuna Hatipoğlu, şu cevabı verdi:

"KAPATIN HENDEKLERİ, DEVLETLE SAVAŞMAYIN"

"Mesela sana neden bir kötülük yapılmıyor. Çünkü sen doğru şeyleri konuşarak yapalım diyorsun" dedi. Hatipoğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır'a, Cizre'ye, Şırnak'a diyoruz ki orada hendek olmasın kapatın hendekleri, silahları kaldırın, devletle savaşmayın halka zarar verirsiniz, kendinize zarar verirsiniz. Polis asker şehit olur, konuşarak anlaşacağız.Derdiniz neyse gelin, oturun konuşalım.Meclis'te konuşun, işte Meclis açık. Meydanlarda gazetelerde konuşun, ekranlarda konuşun herşeyi konuşalım karşılıklı ama öldürerek sağlayacağım dersen orada çocuklar da ölür, aileler de perişan olur,sürgün hayatı yaşarlar, aç kalırlar, susuz kalırlar.Bu ülkeyi korumakla meşgul olan yufka yürekli insanlar hayatlarını kaybederler.Orası bir çatışma alanı olmasın, sevgi alanı olsun"





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.