Öne Çıkanlar METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Akkuyu eray ucuzal

Nusaybin’de pusuya yattı!
Cizre, Silopi ve Sur’da büyük darbe yiyen terör örgütü PKK, Türkiye’nin Suriye’de PYD’ye müdahale etmesi durumunda Mardin’in Nusaybin, Şırnak’ın İdil, Hakkâri’nin Yüksekova gibi stratejik ilçelerine saldırı düzenleyeceği öğrenildi. Yakalanan üst düzey PKK’lı teröristlerden elde edilen bilgilere göre; Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi sırasında ülkeyi içeriden karıştırmak için sınır ilçelerine büyük çapta yığınak yapıldığı tespit edildi.

PKK’NIN HAİN PLANI

Bölücü terör örgütü PKK, Suriye’ye karadan müdahale etmeyi planlayan Türkiye’yi arkadan vurmaya hazırlanıyor. PYD terör örgütünün Suriye’de Azez’i işgal etmesine karşılık Kilis üzerinden top atışlarıyla bölgeyi vuran Türkiye’nin, Suudi Arabistan ve Katar ile birlikte kara harekâtı düzenlemesi durumunda PKK, Türkiye’de yeni çatışma alanları açmak istiyor. Yakalanan teröristlerden elde edilen bilgilere göre; Türkiye’nin PYD’ye yönelik askeri bir harekât düzenlemesi durumunda, teröristler kanlı eylemlere imza atacak.

NUSAYBİN-KAMIŞLI ARASI TÜNELLER KAZILDI

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinden PKK unsurları tamamen temizlenirken, Diyarbakır Sur’da da yapılan operasyonlarda sona yaklaşıldı. Örgüt’ün, içerideki çatışmaları sürdürebilmek ve ülkenin enerjisini içeride tüketebilmek için sınır ilçelerinde yeni kalkışmalar yapacağı belirtiliyor. Mardin’in Nusaybin ilçesine 500 civarında militanını gönderen örgüt, burada büyük bir çatışmaya hazırlanıyor. İlçenin Kamışlı’ya sınır olması örgütün tercih nedeni olurken, askeri operasyonlar sırasında mühimmat ve militan sevkiyatı içinde Nusaybin-Kamışlı arası tüneller kazıldığı öğrenildi.

YÜZLERCE HENDEK BOMBALARLA TUZAKLANDI

İlçede birçok mahalleye yüzlerce hendek kazılarak tuzaklanırken; Abdulkadirpaşa, Dicle, Zeynelabidin, Yenişehir ve Kışla mahallelerine 10 ton civarında patlayıcı depolandı. Tuzaklanmış 200 hendek, 380 barikat ve 300 civarı el yapımı patlayıcı olduğu istihbarat raporlarına yansırken, çok sayıda roketinde bölgeye gizlendiği bilgisine ulaşıldı. Teröristler Sur, Cizre ve Silopi gibi yerlerdeki tecrübelerine dayanarak yeni stratejiler geliştirirken, operasyonlardan haberdar olabilmek için ilçenin birçok yerine gizli kameralar yerleştirildiği öğrenildi. Daha önce yer yer kullandıkları dronları Nusaybin’de daha etkili kullanmak isteyen PKK, ilçeye çok sayıda kameralı dronlar gönderdi. (Yeni Akit Gazetesi)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.