Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

NYT'nin yalan haberine yalanlama

Amerikan New York Times gazetesinde çarşamba günü yer alan haberde, bir Türk savaş uçağının, ABD yönetiminin hassasiyet gösterdiği Menbiç’te boş araziyi bombaladığı haberi Ankara tarafından doğrulanmadı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Menbiç açıklarında bir Türk savaş jeti manevra amaçlı uçtu. Ancak gazetenin haberi dayandırdığı terör örgütü kaynaklarının ‘bomba’ sandığı durum, Türk savaş uçağının Menbiç’in dışında ses hızını aşarak ‘sonik patlama’ yapmasıydı. 

SONİK PATLAMAYI HAVA BOMBARDIMANI SANDILAR

Bu sonik patlama Menbiç’in dışındaki Kürtler tarafından hava bombardımanı olarak algılandı. Hürriyet’e bilgi veren bir kaynak, “TSK çok ciddi bir askeri güçtür. Harekâtı nerede yapıyorsa, resmi açıklamalarında o bölgenin adını bildirir. Birileri sonik patlamayı ayırt edemediyse, bu kendilerinin sorunudur” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.