Öne Çıkanlar ışid türkiye terör terör örgütü saldırı

O asker CHP'li oldu

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde tepki göstermesiyle ve TSK'dan ihraç edilmesiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan, CHP grup toplantısı yapılmadan önce Kemal Kılıçdaroğlu 'nun kürsüsüne geldi.

Kılıçdaroğlu Yarbay Mehmet Alkan'a rozet taktı

ROZET TAKTI

Yarbay Mehmet Alkan, CHP Grup Toplantısı'nda CHP'ye üye oldu. Yarbay Alkan'ın rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yarbay Mehmet Alkan'a rozet takarak "aramıza hoşgeldin" dedi.

 

"ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN OYUNUZU ÖYLE KULLANIN"

Kılıçdaroğlu şunları söyledi, "Yarbay Mehmet Alkan aramıza hoşgeldi, şeref verdi. Kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan, Beytüşşebap'ta şehit oldu. O bütün şehitler gibi, gaziler gibi bizim onurumuz. Bir şehit yakını ordudan atıldı. Sadece ve sadece böyle konuştuğu için bir KHK ile ordudan atılıyorsa, bütün gazilere, şehit yakınlarına sesleniyorum; Bu tabloyu içinize sindiriyor musunuz? Elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve oyunuzu öyle kullanacaksınız. Sadece ordudan atılmadı, pasaport verilmedi, beylik tabancası verilmedi, emekli ikramiyesi verilmedi, OYAK'taki birikimine el konuldu, kredi kartı bile verilmedi. Sivil ölüme mahkum oldu. Bunları yapanların yatacakları yeri yok.Sevgili yarbayım aramıza hoşgeldiniz 

PKK'NIN GAZETESİNDE TSK'DAN İHRAÇ EDİLEN ASKERİN GÜZELLEMESİ YAPILMIŞTI


pkk gazetesi yarbay alkan ile ilgili görsel sonucu

Peki Yarbay Mehmet Alkan Kimdir?

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Şırnak’ta PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda Yüzbaşı Ali Alkan şehit olmuştu. Osmaniyeli olan Yüzbaşı Alkan’ın cenaze töreninde ağabeyi olan Yarbay Mehmet Alkan tabutuna sarılarak saldırıdan PKK'yı değil devleti sorumlu tutarak "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor." İfadelerini kullanmıştı.

Bu sözler üzerine Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma başlatılmıştı. Yarbay Alkan’ın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ordudan  atılmıştı. Türkiye’de en çok konuşulan  isimlerden biri olan Yarbay Mehmet Alkan, alınan kararı sosyal medya hesabında duyurmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 6 yıl önce

sizce nereli olurdu 1 CHP yada meral ın partisinde olurdu 3 cüsü HDP den olurdu onu içine sindirememiş çatalla sokarlardı Anlıyana