Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

O skandalda yeni gelişme!

BBC’nin ortaya çıkardığı ABD ve DEAŞ arasında Rakka’da yapılan kirli anlaşma kamuoyuna adeta bomba gibi düşmüştü.

O anlaşmanın yankıları hala sürerken ABD'nin Rakka'dan salıverdiği teröristlerden topladığı kimlik, parmak izi ve diğer hassas bilgileri Ankara ile paylaşmadığı ortaya çıktı.

Reuters'a konuşan üst düzey güvenlik yetkilileri, "Bizimle bilgi paylaşımı olmazsa nasıl birlikte terörle savaşacağız" dedi.

YPG: PARMAK İZİ VE BİOMETRİK VERİLER ALINDI

Reuters’ın geçtiği özel haberde, ismini açıklamayan Türk yetkililer Rakka’dan tahliye edilen DEAŞ’lılar hakkında ABD'nin Türkiye ile hiçbir bilgiyi paylaşmadığını açıkladı.

ABD’nin desteklediği terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, DEAŞ’lı teröristlerin biyometrik verilerini topladığını açıklanmıştı. ABD'li yetkililer söz konusu uygulamayı, “Gelecekte tekrar ortaya çıkarsa biliriz” diyerek yorumlamıştı.

TÜRK YETKİLİLERİ:  BİLGİ PAYLAŞIMI OLMAZSA NASIL BİRLİKTE TERÖRLE SAVAŞACAĞIZ

Reuters’a konuşan iki üst düzey Türk güvenlik yetkili böyle bir veri görmediklerini söylerken, “Eğer ABD ya da koalisyonun DEAŞ’lılarla ilgili verileri varsa ve bunu bizimle paylaşmıyorlarsa terörizmle birlikte nasıl mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

Reuters’a konuşan bir başka isim ise, “Biz herhangi bir biyometrik veri almadık” derken üçüncü bir kişi ise bunu doğruladı.

TSK GÖZ AÇTIRMADI

Fransız gazetesi Le Monde’da yer alan habere göre, Rakka'dan ABD gözetiminde çıkartılan teröristlerin Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmek istediklerini açıkladı. Ancak geçtiğimiz günlerde arttırılan tedbirlerle, eş zamanlı baskınlarla Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye'ye girmeye çalışan bin 749 kişinin yakalandığını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlikte sınır hattı boyunca uygulanan güvenlik tedbirlerini en üst düzeye taşımıştı.

Türkiye’ye sızmayı başarabilen teröristlerse 10 Kasım’da terör eylemleri gerçekleştireceği istihbaratı üzerine yurt genelinde düzenlenen ani baskınlarla gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Star.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.