Öne Çıkanlar rusya haber abd mahmut uslu fenerbahçe haberleri haber botu

Obama'nın koalisyon elçisi Kobani'de
ABD ilk kez Suriye'nin içine hükümet yetkililerini gönderdi. AFP'nin Kürt kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Bakanı Barack Obama'nın DAEŞ'le mücadele için kurulan koalisyondaki Özel Temsilcisi Brett McGurk ile İngiliz ve Fransız diplomatlar Kobani'de YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri üyeleriyle görüştü.

Ajansa konuşan bir Kürt kaynak, görüşme için "Uluslararası koalisyondan üst düzey askeri heyet Suriye Demokratik Birlikleri'nin üst düzey üyeleriyle bir araya geldi" ifadelerini kullandı.

EL SIKIŞIRKEN ÇEKİLEN FOTOĞLAR

McGurk'un askeri işbirliği için ziyaretiyle ilgili resmi kaynaklar bilgi vermezken, el sıkışırken çekilen fotoğraflar sosyal medyada yayınlandı.





PYD/PKK İLE ABD'NİN ASKERİ İŞBİRLİĞİ PLANLARI

Kürt kaynak görüşmede DAEŞ'E karşı askeri planların gündeme geldiğini belirtirken, AFP görüşmeyi sahadaki başka bir kaynağa daha doğrulattığını belirtti.

Washington’un IŞİD ile mücadele kapsamında desteklediği Kürt YPG güçleri, Ekim ayında yeni bir askeri ittifak kurduğunu açıklamıştı.

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG ve YPJ'nin başını çektiği oluşuma katılan gruplar Suriye Arapları İttifakı (Devrimciler Ordusu, Burkan el Furat Operasyonu Bileşenleri, Sanadid Birlikleri, Yiğitler Birlikleri, Cezire Tümenleri Birliği), Süryani Askeri Konsey, YPG, YPJ olarak listelenmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.