Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

"Obama'yı alın Erdoğan'ı verin"

'Arz yönlü iktisadın babası' olarak tanınan dünyaca ünlü ABD’li ekonomist Arthur Laffer, Türkiye ekonomisinin çok iyi durumda olduğunu belirterek, ''Kötü ekonomi görmek istiyorsanız ABD’ye gelin. Sizlere şöyle bir teklifim var: Obama’yı alın, Erdoğan’ı verin" açıklamasını yaptı.

1972-1989 döneminde, aralarında eski ABD Başkanı Ronald Reagan ve eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’in de bulunduğu birçok ünlü lidere danışmanlık yapan Arthur Laffer Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


 
"Dünyadaki Türkiye algısı yanlış"
 
Türkiye ekonomisiyle ilgili dünyada yanlış bir algı olduğunun altını çizen Arthur Laffer, şunları söyledi: 
 
"Türkiye ekonomisi bana göre inanılmaz iyi durumda. Kötü ekonomi görmek istiyorsanız ABD’ye gelin. Buraya gelirken bir arkadaşım, 'Erdoğan’ı bize versinler durumumuz harika olur' dedi. Kısa vade için teklifim şudur: ‘Obama’yı alın, Erdoğan’ı bize verin.’Türkiye’de hem vergi hem özelleştirme konularında yaptığınız çalışmalar alkışı hak ediyor. Bu şekilde devam ederseniz refah oranınız anlamlı bir biçimde artacaktır."
 
DARBE TEHDİDİNİN ATLATILMASI BÜYÜK KAZANÇ
 
Dünyadaki vergi politikalarını etkileyen ünlü 'Laffer Eğrisi' teorisinin üreticisi Arthur Laffer, darbe girişiminin ekonomiye etkisine ilişkin bir soru üzerine de, ''Darbe girişiminin iyi atlatılması yatırım ortamına güveni tazeleyecek diye düşünüyorum. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili çok iyimserim'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.