Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Ömer Çelik'ten HDP'ye tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'nin Stalinist bir çizgide siyaset yaptığını belirterek "Bu tarz siyaset toplumsal barışa suikast girişimidir" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

"Vatandaşımız TBMM'ye verdiği kompozisyonla yeni anayasa yapma şerefini tevdi etmektedir. Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır.

"Tarihi bir misyon üstlenecektir"

Önemli olan halkın özne olduğu bir devlet yazılımını oluşturmaktır. Halkın iradesine bir takım atanmış kurumların ortak olduğu düzenlemelerin ortadan kalkması gerekir.

"Yarın başlayacak temaslar tarihi bir misyon üstlenecektir. Türkiye'nin yeni anayasaya kayıtsız şartsız ihtiyacı vardır."

HDP randevusunun iptali

Başbakanımızın randevu isteği bir süreçte bu talebin arkasından yaptıkları Rusya ziyareti ve sonrasında yaptıkları açıklamalar yadırganacak bir tutumdur. 'Çay içer, gider' diyerek değerlendirmeleri, bu ziyaretin yapılmasını gereksiz kılmıştır. Geleneksel olarak siyasi nezaket gösterilmesi gereklidir. Bir parti Başbakan'ı misafir etme hususunda, gerekli hassasiyetlere sahip değilse, görüşmeye ihtiyaç yoktur. HDP'den gelen bu açıklamalar sınırları zorladı.

HDP özür dilemedi

Açıklamalar sonrası özür dilemeleri gerekirken halen o açıklamaların arkasında duruyorlar. Bu yaşananlar bu randevunun iptalinin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Meşru zeminden çıkanlar muhatap alınmazlar. Hendek siyasetini savunmak meşru bir siyaset değildir."

Toplumsal barışa suikast girişimidir

HDP Stalinist bir çizgi izliyor. Bu tarz siyaset toplumsal barışa suikast girişimidir. HDP meşru siyaset konusunda ciddi değerlendirme yapmalı.

"Siyasi partilerin kapatılması taraftarı değiliz ancak..."

Hiç bir şekilde siyasi partilerin kapatılması taraftarı değiliz. Siyasi partileri halk kurar ve halkın kurduğu partileri kapatmak doğru olmaz. Ancak kimse terörü, teröristi övemez. Batı'da terörü destekleyen partilerin kapatılması var. Biz siyasi partilerin kapatılmasının çözüm olduğunu düşünmüyoruz.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.