Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı

Operasyon için gözler o ilçede!
Şırnak’ın İdil ilçesi, Cizre’nin ardından sokağa çıkma yasağı ilanı için sıranın kendisine gelmesini bekliyor.  İlçede bu kanaati güçlendiren gelişmeler de var. İdil’e son haftalarda yemek, yatak, revir konteynırlarının getirilmesi, ilçedeki birçok okula özel harekât polisi ve jandarmalardan oluşan güvenlik güçlerinin yerleştirilmesi, ilçedeki öğretmenlere, ilçe dışında seminer görevi verildiğine dair mesajların gönderilmesi gibi. İddiaya göre ilçede en az 400 hendek ve barikat bulunuyor. Hükümetin hendek ve barikat kurulan her yere operasyon yapılacağını ilan etmesinden sonra, İdil’de de yasak ilan edilip operasyon düzenleneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

İLÇENİN YÜZDE 90'I EVİNİ TERK ETTİ

Hayat 14.00’te duruyor Bu nedenledir ki ilçe halkının yüzde 90’ı evlerini terk edip güvenli yerlere çekilmiş durumda. Birçoğu çevredeki köylerine gitmiş. İlçe gün ışığında normal gibi görünse de hayat saat 14.00 olduğunda bitiyor.

EN BÜYÜK TEHLİKE BOTAŞ BORU HATTI


En büyük tehlike ise ilçenin hemen kıyısından geçen BOTAŞ’a ait petrol boru hattı. Boruya yapılacak bir sabotaj, günler sürecek ve ilçenin tümünü tehdit edecek bir yangına ve ülke genelindeki bir petrol sıkıntısına neden olabilir. İdil Belediye Eşbaşkanı Mehdi Aslan, şu anda üçte ikisinde hendek ve barikat bulunan ilçenin nüfusunun 26 bin 500 kişi dolayında olduğunu ama ilçede şu anda 2 bin kişinin bile kalmadığını söyledi. (Cumhuriyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.