Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Ordudaki Fethullahçıların darbe yapma gücü
"General rütbesinde bir Cemaatçi var mı?" sorusuna "Mutlaka vardır" diye cevap veren Dursun Çiçek, iktidarın danışmanlarının kendilerinden isim istediğini belirterek, bazı isimleri verdiklerini açıkladı.

Balyoz davasında uzun süre hapis yatan ve 2014'te tahliye olan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Hürriyat yazarı Ahmet Hakan'a konuştu.

"Genelkurmay’da yüzde 10 Cemaatçi var” iddiasıyla çok konuşulan Çiçek, yankı uyandıran görüşünü tekrarladı:

"Ben 7 yıl Genelkurmay Psikolojik Harekât’ta görev yaptım. 7 yıl da Deniz Kuvvetleri Karargâhı’nda görev yaptım. Bize akan bilgiler ve tespitlerimiz bunu gösteriyor. AKP, iktidara gelince YAŞ kararlarına şerh koydu. Bu durum Silahlı Kuvvetler üzerinde baskı oluşturdu ve Cemaatçilerin ordudan uzaklaştırılmaları zorlaştı. 2003’ten itibaren atılmalar azaldı, ondan sonra da sıfırlandı."

TSK'YI ELE GEÇİRMEK İÇİN OPERASYON YAPTILAR

Gazeteci Hakan'ın "Daha çok hangi rütbedeler Cemaatçiler?" sorusuna Çiçek, "Özellikle son 10 yıl içinde yapılandıkları için üst rütbelerden ziyade daha küçük rütbedeler. Cemaat, Emniyet’i ele geçirdi ama Silahlı Kuvvetleri ele geçirmenin çok uzun bir süreç gerektirdiğini bildiği için operasyon yapmayı tercih etti." diye yanıt verdi.


KİM BU CEMAATÇİ SUBAYLAR?

Cemaatçi subayların tespit edilememesinde temel sıkıntının haklarında delil bulunamaması olduğunu belirten Çiçek sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda temel sıkıntı bu. Haklarında delil bulunamıyor. En son görevden alınan birkaç kişi oldu, demek ki haklarındaki deliller olgunlaştı. Bir de şu var: Silahlı Kuvvetler şu anda çok meşgul. Terörle mücadele ediyor. Geçmişte herkes birbirini “Ergenekoncu” diye damgalıyordu, şimdi “Cemaatçi” diye damgalıyor. Silahlı Kuvvetler içinde böyle bir çatışmanın yaratılması, terörle mücadeleyi zafiyete uğratır. Buna dikkat ediliyor ve somut deliller aranıyor.

“Yüzde 10” iddiasıyla ilgili gelen eleştirilere de Çiçek, "Bu yaklaşık rakam. Bazıları yüzde 40 falan diyor. Öyle olsa orduyu teslim almış olurlardı ve Ergenekon, Balyoz operasyonlarını yaparak etkisizleştirmeye kalkışmazlardı." diyor.

DARBE YAPAMAZLAR

"Genelkurmay’daki bu yüzde 10’luk yapı, darbe yapabilir mi?" sorusuna Çiçek'in yanıtı "Ben buna güler geçerim. Böyle bir tehdit algılamıyorum. Fethullahçılar zaten şu anda Fethullahçı olmadıklarını kanıtlamaya çalışıyorlar." şeklinde oldu.

"GENERAL RÜTBESİNDE CEMAATÇİ VARDIR"

Genelkurmayın Fethullahçı subaylar meselesinde somut delil olmadan suçlamalara prim vermediğini belirten CHP'li vekil, "General rütbesinde bir Cemaatçi var mı?" sorusuna şu cevabı veriyor:"Mutlaka vardır. Bir ara siyasi iktidarın danışmanları, bu konuda bizden isim istediler, “İsim verin, bunları terfi ettirmeyelim” dediler. Bizde “Geçmiş askeri şûralarda size Cemaat mahfillerinden ‘terfi ettirin’ diye isimler vermişlerdi, onlara bakın” dedik. Haklarında somut bilgimiz olan bazı isimleri de o danışmana verdik."

AKP 'HATA YAPTIK' DİYOR CEMAAT TAM BİR ÖRGÜT

"Olup bitenlerden dolayı AK Parti ile Cemaat’i aynı oranda sorumlu görüyor musunuz?" sorusuna Çiçek'in yanıtı böyle oldu:

"AKP’li biri geliyor, “Komutanım, kusura bakmayın, biz inandık onlara, sizlere eziyet ettik, bizi affedin” diyor. “Bundan sonra ne yapabiliriz” diyorlar. Ama Cemaat tarafında yok böyle bir yaklaşım. Onlar tam bir örgüt. Talimat alıyorlar. İşte bakın: Polisler konuşmuyor, hâkimler konuşmuyor, savcılar konuşmuyor. Hepsi durdukları yerde bekliyor. Örgüt bunlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.