Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C rusya

Orhan Pamuk: Eski Türkiye'yi özlüyorum
Orhan Pamuk'un "Masumiyet Müzesi" romanından uyarlanmış Innocence of Memories (Hatıraların Masumiyeti) filmi İtalya'da gösterime girdi. Pamuk bu nedenle İtalyan Gazetesine demeç verdi. 

"TÜRKİYE'DE SİYASİ SORUNLARI DÜZELMEYECEK"
La Repubblica gazetesine konuşan Pamuk her zamanki gibi Türkiye'yi suçladı. Yazar şu açıklamaları yaptı;

“Ancak siyasi kriz, ne yazık ki Türkiye'ye gelen turist sayısında azalmaya yol açtı ve sadece bu yıl için değil, gelecek için de endişeliyiz. Çünkü Türkiye'deki siyasi sorunlar ve ülkenin bu sorunlarla gündeme gelmesi, ne yazık ki geçecek gibi görünmüyor"
 
"İSTANBUL'DA RAHATSIZ EDİCİ BİR ATMOSFER VAR"


Pamuk Türkiye'de ifade özgürlüğünün olmadığını söyledi.

“Bugün gücün giderek merkezileşmesi ve ifade özgürlüğüne saygı duyulmamasından ötürü öfkeliyiz" dedi.

"ESKİ TÜRKİYE'Yİ ÖZLÜYORUM"

“...Bunun bedeli, dünyanın tüm sorunlarına sahip olmamızdır: göçmenlerden, sınırlarımız dahilinde 3 milyon Suriyeliyi konuk etmemize kadar, kısıtlı demokrasimizden ifade özgürlüğü üzerindeki baskılar ve mahkemeler ile hakimlerin manipüle edilmesine, Avrupa ile olan garip ilişkimize kadar. Bazen, Türkiye'nin sorunlarının kimse tarafından umursanmadığı eski, güzel günleri özlüyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin 8 yıl önce

Evet haklı, eski Türkiye'de Türkçe ezan vardı, paşalar kazığa oturturtu, 28 şubat 1000 yıl sürerdi, 1 sent için ımf nin kucağından inmezlerdi, adamlar bunu özlüyor, şunu da unutma pamuk efendi sen ATA'larına küfür etmeseydin sana o Haçlı ödülünü vermezlerdi.

Avatar
niyazi 8 yıl önce

Eski türkiyede sizinkiler vardı şiir oku hapis yat çalmak serbest hortumlanmayan banka kalmadı amerikan askerlerine mala vursun diye genel ev aç halkın seçtiğim basbakani kendi yalaninizla idam et bir gece de %200 zam unutmadık yün ipligi

Avatar
gürkan 8 yıl önce

tabi o dönemde sizin gibi orosspuu çocukları memlekette at koşturuyordu

Avatar
Lazeli 8 yıl önce

Tabiki ozlersin ,simdi istedigin gibi At kosturamiyorsun Yavsak..................

Avatar
acaba neden 8 yıl önce

nicin neden ben sizin gibileri tamamen unutmak istiyorum