Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Osmanlı Halk Pazarı'ndaki esnafa yardım müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören'deki Osmanlı Halk Pazarı'nda meydana gelen yangında zarar gören esnafa 30'ar bin lira yardım yapılacağını belirterek, "Bunun dışında düşük faizli kredi verilmesi, sigorta ve vergi borçlarının ertelenmesi de Başbakanımızın müjdeleri arasında" dedi.

"Yaralarımız sarılacak"

Gökçek, yangında zarar gören iş yeri sahiplerinin katılımıyla belediye binası konferans salonunda toplantı düzenledi. Toplantıdan önce kısa değerlendirme yapan Gökçek, "Devletimiz büyük bir devlet. Başbakanımızdan da müjdeli haberler aldık. Yaralarımız sarılacak ve çok daha güzel bir mekana kavuşacaksınız. Sadece 2-3 ay gibi bir ara vermek zorunda kalacaksınız. Ne yapmamız gerekiyorsa yarından hatta bugünden tezi yok hemen harekete geçeceğiz" diye konuştu.

"30 bin lira yardım yapılacak"

Esnafla yapılan istişarenin ardından tekrar açıklama yapan Gökçek, "Başbakanımızın herkese selamları ve müjdeleri var. Mağdur olan esnafımıza, özellikle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığından (AFAD) 20'şer bin ve valilik nezdindeki vakfımızdan 10'ar bin lira olmak üzere toplam 30 bin lira yardım yapılacak. Bunun dışında düşük faizli kredi verilmesi, sigorta ve vergi borçlarının ertelenmesi de Başbakanımızın müjdeleri arasında" ifadelerini kullandı.

"2-3 ay içinde bitmiş olacak"

Büyükşehir Belediyesi olarak, Ankara Ticaret Odası (ATO) ile yanan yerlerin bir an önce yapılması yönünde karar aldıklarını anlatan Gökçek, "Bire bir, daha modern tarzda dizaynını yapmak suretiyle en kısa sürede, ümit ederim ki 2-3 ay içerisinde bitirmiş oluruz. Keçiören Belediyesi de diğer hizmetleri verecek" değerlendirmesini yaptı.

Yenilenecek pazar yeriyle ilgili esnafın fikrini sorduklarını belirten Gökçek, çoğunluğun "aynen yapılması" yönünde görüş bildirdiğini söyledi.

Elektrik şüphesine doğrulama

Gökçek, "Devlet ve belediye sizin için var. Özellikle sayın Başbakanımızın seçim öncesinde verdiği sözleri, sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşayacağız. Allah sizin başınıza bir daha böyle felaketler vermesin" dedi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili "elektrik kontağı" açıklamasının hatırlatılması üzerine Gökçek, "Evet, şu anki durum öyle" cevabını verdi.

Yangında zarar gören iş yeri sahiplerinden Nedim ve Mehmet Gürcan, devletin çok iyi yardımda bulunduğunu ve destek verdiğini dile getirerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Gökçek'e teşekkür etti.

Toplantıda, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ATO Başkanı Salih Bezci ve esnaf teşkilatlarının temsilcileri ile yangında zarar gören iş yeri sahipleri hazır bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.