Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı türk sahil güvenlik ekipleri

Osmanlı rahatsızlığı depreşti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı bir gaf ile yeniden gündemde. Partisinin toplantısına katılan Kılıçdaroğlu Osmanlı'nın silah üretemediğini savunarak bu tez üzerinden Türkiye'nin de şu an üretim yapmadığını iddia etti.

"TÜRKİYE OSMANLI'NIN SON DÖNEMLERİNİ YAŞIYOR"

Kılıçdaroğlu mevcut şartlar altında Türkiye'nin kendi silahını mühimmatını üretemediğine işaret ederek, Osmanlı üzerinden şu anki duruma eleştiride bulundu.

 

Zamanında Osmanlı'nın kendi silahını üretmediğini belirten Kılıçdaroğlu "Dumlupınar’da bir müzemiz var. o müzede Dumlupınar Savaşında kullanılan silahlar sergileniyor. Müzede kullanılan silahlar Almanların, Fransızların ve Amerikalıların, Rusların silahları. Ürettiğimiz tek silah yok." dedi.

Ülkede savunma sanayii başta olmak üzere hiç bir üretimin yapılmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, Osmanlı'nın son dönemlerini yaşadığını belirtti.

OSMANLI'DA MİLLET Mİ VARDI?

Osmanlı’da millet mi vardı? Cumhuriyetle beraber oldu. Kimse sarayın, padişahın kulu kölesi olmadı. Hepimiz Cumhuriyet’in özgür ve eşit bireyleri olduk. Cumhuriyet kurulmasaydı belki böyle bir toplantı dahi yapamacaktık.

Şimdi bize kahramanlık taslıyorlar. Gençlerin tarihsel arka planı çok iyi bilmesi lazım. Düne kadar her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alan adam bize milliyetçilik dersi veriyor. Hadi canım sende.

Bu ülkenin çok ciddi sorunları var. Geldiğimiz noktada çok ciddi sorunlar var. İster iç politika, ister dış politika, tarihinde ilk kez Türkiye bu kadar yalnızlaşıyor. İlk kez dünya ile kavgalı. Oysa Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlar savaş meydanlarından gelmişlerdi. Filistin’de, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Antep’te, Maraş’ta onlar vardı. Onlar, “savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir” dediler. O nedenle hepimiz yakın tarihimizi çok iyi bilmeliyiz.

ZEYTİN DALI'NA YERLİ DAMGASI

Özellikle Zeytin Dalı Operasyonu'nda kullanılan milli silahlar ile elde edilen başarılar gözden kaçamayacak şekilde belirginliğini gösterirken, harekat cephelerinde kullanılan mühimmat ve silahların yüzde 75'inin yerli olduğu geçtiğimiz günlerde TSK tarafından açıklanmıştı.

MİLLİ MÜHİMMAT, SİLAHLAR VE DAHASI

Türkiye içinde bulunduğu son 10 yıl içerisinde özellikle savuma sanayi alanında büyük bir yol kat etti. Bünyesinde barındırdığı milli firmalar ile koordineli olarak çalışmalar yürüten hükümet, Milli Piyade Tüfeği (MPT), akıllı füzeler, milli yazılımlarla donatılan savaş araçlarını TSK'nın kullanımına sundu.

Bunlarla birlikte çağın en modern toplarından olan Fırtına'nın üretimini başlatan devlet, zamanında kendi mermisini bile üretemiyorken, tarihimizin ilk milli ve yerli helikopteri olan ATAK'ın da üşretimini başarıyla gerçekleştirdi.

Savunma alanında atılan en büyük adımlardan biri olan milli İHA'lar da son dönemde gerçekleştirilen terör operasyonlarında Türkiye'ye minimum kayıp ile maksimum kazanç sağlıyor. Yıllar önce ABD'nin kapısından geri çevrilerek İsrail'den yüzlerce milyon dolara İHA aldırılan Türkiye artık yüzlerce milyon dolara onlarca İHA'yı üretebiliyor; hem de yerli ve milli imkanlarla...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.