Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

ÖSO’nun DAEŞ'e karşı ilerleyişi sürüyor

TSK'nın Fırat Kalkanı operasyonuyla Cerablus'u güvenli bölge ilan etmesinin ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Cerablus ve Çobanbey bölgelerinde terör örgütü DAEŞ'den 5 köyü alarak ilerleyişine devam etti.

ELE GEÇİRİLEN KÖYLER

Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen salı ilçe merkezine hakim olan ÖSO, bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini DAEŞ'in elinden aldı.

Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi. ÖSO güçleri şimdi köylerde mayın ve patlayıcı temizliği yapıyor.

İLERLEYİŞ SÜRÜYOR!

ÖSO komutanları Cerablus'un batı ve güneybatısı ile Çobanbey'deki ilerleyişlerinin devam edeceğini duyurdu. 

BÖLGE HALKI EVLERİNE DÖNÜYOR

Cerablus'ta ise hayat normale dönüyor. DAEŞ militanlarından kaçan bölge halkının evlerine dönüşü sürüyor.Kurban Bayramına yönelik destek paketleri hazırlayan Türk Kızılayı, insani yardımları onbinlere ulaştırmayı hedefliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.