Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Öz ve Kara yine kaçtı!
17/25 Aralık darbe girişiminde rol alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari isimleri Zekeriya Öz ile Celal Kara adres değiştirdi. “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve “Örgüt kurmak" suçlarından haklarında çıkarılan yakalama kararından 12 saat önce önce Ermenistan'a oradan da Almanya'ya kaçan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın şimdi de Hollanda'ya geçtikleri tespit edildi.

ÖRGÜT MERKEZİNE YERLEŞTİLER

Yaklaşık 6 aydır Almanya'da kaldığı söylenen Öz ile Kara'nın son dönemde iyiye giden Türkiye-Almanya ilişkilerinden dolayı Hollanda'ya geçtikleri belirtiliyor. Öz ve Kara'nın Almanya'dan sığınma talebinde bulunduğu ancak Almanya'nın henüz bu konuya ilişkin bir yanıtta bulunmadığı öğrenildi. Kısa süre arayla Sarp Sınır Kapısı'ndan geçtikleri belirlenen Öz ile Kara'nın paralel örgütün Hollanda'daki bir merkezinde birlikte kaldığı tespit edildi.

BELÇİKA'YA GEÇEBİLİRLER

Firari Öz ve Kara'nın Hollanda'dan da Belçika'ya geçebileceği ifade ediliyor. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde harekete geçti. Bu kapsamda, yurtdışı çıkış yasağı verilenlere pasaportlarını teslim etmeleri için tebligat gönderdi ve teslim edilmeyince de “kayıp ve çalıntı" işlemi yaptı. Daha sonra ise Pol-Net üzerinden kayıp, iptal ve çalıntı kaydı girildi. Üzerine kayıp ve çalıntı ibaresi konulan pasaportlar İnterpol'e bildirildi. Bu işlemle firari isimlerin ülke değiştirmesi engellendi. Firariler bu pasaportlar ile seyahat etmeleri durumunda “çalıntı pasaport" işlemi görecekler.

İADELERİ İSTENECEK

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Almanya'dan iadesi için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yollamıştı. Adalet Bakanlığı, Hollanda'ya geçiş yapan firarilerle ilgili aynı prosedürü işletecek ve bulundukları ülkeden iki ismin iadesi istenecek.Seçen de aynı yerde Pasaportu iptal edilen isimlerin arasında İstanbul özel yetkili eski Başsavcı Vekili ve Çorum Savcısı Fikret Seçen de yer alıyor. Seçen, paralel örgütün kumpas soruşturmalarından birisi olan İstanbul'daki Askeri Casusluk soruşturmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 24 Kasım 2015'te görevden uzaklaştırılmıştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi 26 Kasım'da da Seçen hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti. Ancak Seçen'in HSYK'nın görevden uzaklaştırma kararı verdiği gün Amsterdam'a gittiği ortaya çıkarılmıştı. (Yenişafak)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.