Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Özgecan Aslan davasında karar

Özgecan Aslan davasının üçüncü duruşması bugün yapıldı. Mahkeme 3 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlıları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Saat 09.00'da başlayan duruşmada, mahkemenin kararı açıklandı. Mersin'de 11 Şubat 2015'te öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinde yargılanan 3 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, sanıkların veÖzgecan Aslan ailesinin avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çeşitli kentlerin barolarına kayıtlı avukatlar ile aile adına amca Yaşasın Aslan hazır bulundu.

Mahkeme Sanık Ahmet Suphi Altındöken, Fatih Gökçe ve Necmettin Altındöken'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Öte yandan, davanın devam ettiği sırada Tarsus Adliyesi'nin bahçesinde de çeşitli sivil toplum kuruluşları, kadın ve meslek örgütleri de eylem yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.