Özhaseki'den hakaretçi Prof'a tepki
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir profesörün Türk milleti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözlerinin basında yer almasını üzerine "Devlete hainlik edenlerin çoğuna bakın üniversite mezunu. Yurt dışında Türkiye'nin aleyhine çalışan, bu devletin, bu milletin aleyhine çalışan insanlara bakın çoğu üniversite mezunu. Ne hikmettir bu okullardan bazen de böyle yamyamlar çıkıyor. Allah'a hamdolsun imam hatip gençliği gayet güzel okuyor, önüne bakıyor, milletini seviyor, hizmet etmek istiyor, devletiyle de asla bir problemi yok." açıklamasını yaptı.

"BU OKULLARDAN BÖYLE YAMYAMLAR ÇIKIYOR"
Geçtiğimiz günlerde bir profesörün sözlerinin basında yer almasını da eleştiren Bakan Özhaseki, "Üzülüyoruz. Nasıl oluyor da bu devlet ilkokuldan başlayarak ortaokulda, lisede, üniversitede okutuyor, milyonlarca lira para harcıyor, sonra da orada okuyan o adamlar çıkıp, devlete küfrediyorlar. Devlete hainlik edenlerin çoğuna bakın üniversite mezunu. Yurt dışında Türkiye'nin aleyhine çalışan, bu devletin, bu milletin aleyhine çalışan insanlara bakın çoğu üniversite mezunu. Ne hikmettir bu okullardan bazen de böyle yamyamlar çıkıyor. Allah'a hamdolsun imam hatip gençliği gayet güzel okuyor, önüne bakıyor, milletini seviyor, hizmet etmek istiyor, devletiyle de asla bir problemi yok." açıklamasını yaptı. 

ANNENİN KATESİ, BABANIN KESESİ, HOCANIN NEFESİ, TALEBENİN HEVESİ"
Öğrencilerden derslerine çalışmalarını, anne ve babalarının sözlerine dinlemelerini isteyen Özhaseki, Sokrates'in bir anektodunu paylaşarak şunlar söyledi; Eğitimde başarı için dört temel lazımmış. Birisi annenin ketesi, ikincisi babanın kesesi, üçüncüsü hocanın nefesi, dördüncüsü de talebenin hevesiymiş. Allah'a şükür babalarınızın ufak tefek de olsa kazancı yerinde, sizi buraya gönderiyorlar. Ayakkabınızı alıyorlar, üstünüzü başınıza bakıyorlar. Anneleriniz de keteyi eksik etmiyor zaten. Hocalarımız da çok gayretliler, size nefeslerini tüketiyorlar. Bir tek şey kalıyor, sizin hevesiniz. Televizyona baktığınız kadar, internete takıldığınız kadar, arkadaşlarınız arasından muhabbet etiğiniz kadar dersi isteyin, başarılı olursunuz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.