Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Paralel poliste 'hatlar' karıştı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), kendine karşı soruşturma başlatan emniyet müdürlerini adım adım takip ettiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl FETÖ’den tutuklanan Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Recep Güven’den sonra 2013 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Halis Böğürcü’nün örgüt üyesi polisler tarafından an be an takip edildiği belirlendi. Örgütün casusluk faaliyeti ise ilginç bir olayla deşifre oldu.

2014 yılında Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı olan Yıldırım Sarp, “Emniyet müdürü makamında yok, polis evinde yok, konutunda da yok” şeklinde bir mesajı yanlışlıkla Whatsapp uygulaması üzerinden Güvenlik Şube Müdürü Lütfü Çiçek’e gönderdi.

HEMEN FABRİKA AYARI

Atılan mesaj üzerine Sarp hemen ifade çağrıldı. Ancak durumdan şüphelenen FETÖ’cü polisin, telefonunu fabrika ayarlarına döndürdüğü ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma sonucunda açığa alınan Sarp, ifadesinde FETÖ’ye üye olmadığını iddia ederek suçlamaları reddetti. Bir süre devam eden soruşturma sonrasında ise görevine iade edildi. Ancak son olarak 4.sınıf emniyet müdürü olan Sarp, darbe girişiminden sonra 672 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilen polislerin arasında yer aldı. 

Karar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.