Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Paralel yapı operasyonunda sıcak gelişme

Çanakkale merkezli 10 ilde Cumartesi sabahı Paralel Devlet yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 28 kişiyi gözaltına almıştı. 28 kişiden 8'i, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Kalan 20 kişiden 9'u savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle, 11'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu 11 kişi, çıkarıldıkları Çanakkale Sulh Hukuk Mahkemesince, yurtdışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldı. Adliyeden çıkan 11 kişiyi yakınları alkışlarla karşıladı.

Adliye çıkışında bir açıklama yapan ÇOMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Ben burada niye olduğumu bilmiyorum. Her şeyden önemlisi ben bir bilim insanıyım. Gazeteci kimliğim de var. Neredeyse doğduğumdan beri kalemle, kitapla defterle işimiz var. Yazıyoruz, çiziyoruz. Bugüne kadar da hep terörle nasıl mücadele ediliri anlattım. Ömrüm bununla geçti. Memleketime hizmet ettim. Uluslar arası ilişkiler bölüm başkanıyım. Öğrenci yetiştiriyorum. Pazartesi günü buradaki işler nedeniyle dersime giremedim. Hafta 25 saat ders anlatıyorum ve terörle mücadele dersi anlatıyorum. Niye buradayım? Niye beni getirdiler? Neye dayanarak? Evimde silah mı var veya bir şey mi yaptım? Hiç birisi yok. Birisi demiş ki böyle, birisi demiş ki böyle. İfade özgürlüğüne bence vurulan darbeler bunlar. Bizlerin konuşması lazım. Ülkenin yararı için konuşması lazım. Herkesin yararı için konuşması lazım. Bugün hukuka olan inancımız en azından bir kere daha tazelendi. Hakim bey sordu, 'savunmanız nedir?' diye, 'itiraz etmiyorum, iddialar komik' dedim. Konuşulabilecek bir şey yok ki. İddia yok ki ortada, suçlama yok ki. Bu hukuka hakaret. Adalete hakaret. Ben bu ülkenin bunu hakkettiğine inanmıyorum. Burası Angola değil, burası Afrika'nın Asya'nın kuytu bir ülkesi değil. Akademisyenlerini, gazetecilerini, yazarlarını, sebepsiz yere dört gün hücrede yatıran ülkeler gelişemezler. İlerleyemezler. Bizim yaşımız ilerledi ama çocuklarımıza böyle bir ülke bırakmamamız lazım. 4 gün neden bir hücrede neden tecrit edildim? Suçum ne? Kabahatim ne? Ben burada niye olduğumu anlamıyorum. Sebebini bilmiyorum" dedi.

Gazetecilerin, 'Üzerinize atılı suçlama neydi?' şeklindeki sorusuna ise Laçiner, "Üzerime atılı suçun ne olduğunu bilmiyorum ki. Çünkü ortada bir delil yok" diye yanıt verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.