Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Pence Korkuluğu

PENCERE KORKULUĞU

Ferforje oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bu nedenle yapılarda sıklıkla tercih edilmektedir. Ferforje imalatı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Ölçülerden biri; Ferforjenin nerede üretileceğinin belirlenmesi gerekir. Ferforjenin yerini belirlemek önemlidir. Çünkü bir yerde güzel görünen bir ferforje uygulaması başka bir yerde güzel görünmeyebilir. Çünkü mekanın parlaklık seviyesinden dekorasyon stiline kadar her şey  ferforje uygulamasında önemlidir. Ferforje tasarımı için doğru malzeme seçimi de önemlidir. İstediğiniz şekilde bir ferforje tasarıma sahip olmanız için, malzemenin mekanın genel havasına uygun olarak seçilmesi gerekir. Dayanıklı olmayan malzemelerden üretilen ferforje, maliyeti düşük, dayanıklılığı düşük ve istenilen sonuçları vermemektedir. Ferforje tasarım aşaması tamamlandıktan sonra, imalat yöntemleri aşamasında yapılacak işin ölçeğini ve maliyetini analiz etmek önemlidir. Demir ısıya uyumlu bir malzeme olmasına rağmen soğudukça değişmesi zordur. Üretim aşaması mükemmel bir şekilde tamamlansa bile, temizleme işlemi doğru yapılmadığında istenilen sonuçlar elde edilemeyebilir. Ancak iyi bir temizleme işlemi ferforjenin kalitesini ortaya çıkarabilir.

Günümüz koşullarında şehirlerin aşırı kalabalıklaşması yüksek  binaların yapılmasına neden olmuştur. Çıkılan her kat, bu evlerde yaşayanların çocukları ve evcil hayvanları için yüksek ölüm riski oluşturuyor. Bundan kaçınmak isteyen ev sahipleri, yüksek  binalarda veya sitelerde evleri için pencere korkuluğu yaptıramazlar. Bunun temel nedeni, standart demir pencere korkuluklarının ağır ve hantal olması nedeniyle sadece  insan gücü ile yüksek katlara yükseltilememesidir. Bunun için bir vincin yardımına ihtiyaç vardır, bu da ne yazık ki çerçevedeki işi hem maliyet hem de yetenekler açısından zorlaştırmaktadır. Buna alternatif olarak ev sahipleri, evlerindeki pencerelere takabilecekleri farklı pencere korkuluk çözümleri aramaktadırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.