Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

PKK hain planı deşifre oldu

PKK, Güneydoğu’daki hendek terörü ve sözde öz yönetim ilanıyla Kürtlere özgürlük sağlayacağını iddia etti ancak ortaya çıkan planlar, bölücü örgütün nasıl uluslararası güçlerin maşası haline geldiğini gün yüzüne çıkardı.

10 TON PATLAYICI

Şırnak’ın İdil ilçesindeki Turgut Özal Mahallesi ve Yeni Mahalle’de terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonun sona ermesinin ardından yapılan aramalarda 10 ton patlayıcı ele geçirildi.

Aramalarda bulunan örgüte ait doküman ve belgeler, bir süre önce de benzer saldırılardüzenleyen PKK’nın 10 ton patlayıcıyla İdil’in hemen yakınından geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattını havaya uçurmayı planladığını ortaya çıkardı.

Hattan geçen petrol, uzun süredir Türkiye ile Irak merkezi hükümeti arasında tartışma konusu oldu. Rusya ve İran ile birlikte hareket eden Irak merkezi hükümeti, Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim ile Türkiye arasındaki petrol anlaşmalarına tepki gösteriyordu. İdil’in yakınından geçen Kerkük-Yumurtalık boru hattı, enerji savaşlarının yaşandığı Irak-Suriye ve Ortadoğu’ndan dünyaya açılan en güvenli petrol hatlarından biri olarak görülüyor.

HARABEYE DÖNDÜ

İdil’deki operasyon sona erdi ancak sokağa çıkma yasağı henüz kaldırılmadı. Çünkü teröristlerin ilçede tuzakladığı patlayıcıları temizleme çalışmaları devam ediyor. Uzman ekipler, patlayıcıları tek tek tespit edip, etkisiz hale getiriyor. 18 Ocak’ta, bir refüje tuzaklanan patlayıcı nedeniyle üç polis şehit olmuştu. Terör saldırıları, ilçeye ağır hasar verdi. (Star)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.