Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

PKK için fitre ve zekât topluyorlar!
Son operasyonlar sırasında camileri bombalayan, Kur’an-ı Kerimlerin içinde patlayıcı yerleştiren PKK, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte din istismarına başladı. Her seferinde yaptığı açıklamalarla İslam’ın kutsallarına saldıran HDP/PKK, bu sefer de saldırdığı İslam’ın vazifelerinden olan fitre ve zekâtı kullanarak halktan para toplamayı hedefliyor. Örgütün yayın organı Özgür Gündem, “Kardeşlik sofrası” başlıklı manşet haberiyle fitre ve zekâtın Kandil’e verilmesini istedi. Haberde yardım toplama yetkisi bulunmayan Rojava Derneği’ne yönelik, “Zekatlar Gever’e... Gerever’de, barınma, elektrik ve gıda gibi temel ihtiyaç sıkıntısı sürüyor. Diğer kentlerde de durum aynı. Rojava Derneği, halkı topyekûn seferberliğe çağırırken, Mele Zahit Çiftkuran, ‘Zekât ve fitrelerimizle Gever ve Nusaybin’de destek olalım” yorumuna yer verdi.

PKK’YA FİTRE VE ZEKÂT VERİLMEMELİ

Ramazan ayının en önemli ibadetlerinden biri olan ‘fitre ve zekât’ ibadetinin PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir yardım kuruluşuna yapılmasının kesinlikle doğru olmadığını belirten Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Urhan, “İslam dışı hareketleri benimseyen veya destek veren dernek ve vakıflara zekât ve fitre verilmesi caiz değildir. PKK terör örgütünü öven yayınlar yapan Özgür Gündem’in haber ve ilanlarıyla her gün güvenlik güçlerimizi şehit eden bir örgütün derneğine yardım yapmak haramdır. PKK ile irtibatlı olduğu bilinen yerlere, solculuk veya İslam dışı tutumlarıyla bilinen hiçbir kuruma fitre, zekât gibi yardımlar yapılamaz” dedi.
Ankara Valiliği yetkilileri gazetemize yaptığı açıklamada, “Diyarbakır merkezli, Batı Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Ankara şubesi bizim kayıtlarımızda bulunuyor. Gül Banu Çelik Erdoğan başkanlığındaki bu dernek bağış kabul edebilir fakat fitre ve zekât gibi yardımları gazete aracılığıyla ya da ilanlar yoluyla toplama yetkisi bulunmuyor” denildi.

FİTRE VE ZEKÂT NE OLUYOR ABİSİ?

Almanya’dan gazetemize bilgi veren Murat Özcan adlı bir gurbetçi Özgür Gündem adlı PKK’nın paçavrasındaki haberden rahatsız olması üzerine Rojava Derneği’nin Diyarbakır merkezini aradığını ve ilginç bir konuşmayla karşı karşıya kaldığını aktardı. Gurbetçi Murat Özcan, Rojava Derneği adına kendisine bilgi veren Edip Binbir adlı kişinin “6 kişilik bir aileyiz ve biz Rojava Derneği’ne fitre, zekat göndereceğiz. Nasıl yapabilirim?” diye sorduğunu ve telefondaki dernek yetkilisinin ise, fitre ve zekât yardımında bulunmak için İş Bankası Ankara şubesine ait bir banka hesabını verdiğini bildirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.