Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı

PKK'lı teröristler Kerkük'te devrede

Irak ordusu ve Haşdi Şabi milisleri ile çatışabilecek gücünün bulunmadığını açıklayan peşmergeler geri çekiliyor.

PKK'lı teröristler Kerkük'te devrede

BARZANİ'NİN PKK HAMLESİ

Peşmergenin kaçışı Barzani'nin elini zora soktu. Bölgede savunma birliği neredeyse kalmayan Barzani peşmergeleri PKK'lı teröristleri devreye soktu.

Peşmergenin çekilmesini fırsat bilen PKK Kerkük'e yığınak oluşturmaya çalışıyor. Türkiye ve Suriye sınırlarından gelen içeri gelen PKK'lı teröistler Peşmerge'den silah alan PKK'lı teröristler, ellerindeki silahlar ile kent merkezindeki bazı cadde ve sokak başlarını tutmaya başladı.


HAŞDİ ŞABİ'DEN PKK'YA SERT CEVAP

Bölgeyi kendilerine siper etmeye çalışan Barzani'nin silahlandırdığı PKK'lı teröristler ile Haşdi Şabi milisleri arasında şiddetli çatışmaları yaşandığı bölgeden gelen bilgiler arasında yer alırken, teröistlerin de peşmergeler gibi kaçışa geçtiği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ise konuyla ilgili açıklama yapıldı;

"IKBY'nin Irak Anayasasını ihlal etmek suretiyle gayrımeşru şekilde düzenlediği referandum sonrasında Irak Hükümeti’nin ülkenin toplumsal mozaiğinin bir modelini oluşturan ve tarih boyunca Türkmen soydaşlarımızın yurdu olan Kerkük şehrinde anayasal egemenliğini tesis etmek üzere attığı adımları yakından takip ediyoruz. 

Irak Hükümeti’nin Kerkük’te PKK terör örgütü elemanlarına müsamaha gösterilmeyeceğine, bunların mobilize edilmesinin savaş ilanı telakki edileceğine ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz.

IKBY'yi son dönemde yaptığı vahim yanlışlara bir yenisini eklememesi yönünde ikaz ediyoruz. Kerkük’te toplumsal huzur ve barışı bozmaya yeltenebilecek PKK terör örgütünün bu bölgede melce bulmasına vesile olanlar tarafımızdan da sorumlu tutulacaktır. 

'HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ'

Bu vesileyle, Irak'ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önemi bir kez daha vurguluyoruz. Irak topraklarındaki PKK mevcudiyetinin sonlandırılması bağlamında Irak Hükümeti ile her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun altını çiziyoruz.

Türkiye, ülkede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesini teminen atacağı adımlarda Irak Hükümeti’nin yanında yer alacaktır." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.