Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

PKK'lıların telsiz konuşmalarında 'izmarit' detayı
Şırnak'ta bir mağarada yaşayan PKK'lıların bugün yayınlanan telsiz konuşmalarında örgütle ilgili ilginç bir detay gün yüzüne çıktı. 

"İZMARİTLERİ TESPİT EDECEKLER DİYE KORKUYORUM"

Mağaradaki terörist, diğer teröriste ne kadar zor durumda olduklarını, her an TSK tarafından yerlerinin tespit edilebileğini anlatırken "arkadaşlar izmaritlerini her yere atıyorlar. Yakında bu izmaritleri tespit edecekler diye korkuyorum" ifadelerini kullanıyor. 

CUMHURİYET GAZETESİ "ÇEVRE HASSASİYETİ" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Gazetesi Kandil'e muhabir gönderip, PKK kamplarında röportaj yaptırmıştı. Röportajda "yerlere izmarit bile atmıyorlar" denilerek, terör örgütünün propagandası yapılmıştı. İzmarit konusu uzun süre medyada tartışılmış, gazetenin bu tavrı büyük tepki çekmişti. 
Röportajı yapan muhabir şunları yazmıştı: 
Bir iki küçük not: Kandil'de doğaya saygı önemli. Dağ taş demiyorlar, sigara izmaritlerini bile yerlere atmıyorlar. Eteklerde yaşayan köylülerin rastgele ağaç kesmesine izin vermiyorlar. Her yer tuvalet anlayışı yok, 'kurum'ların özel tuvalet alanları var. Komünal bir yaşam var.
Ancak telsiz kayıtları, PKK'lıların yere izmarit atmamalarının doğa hassasiyetinden değil, TSK'nın yerlerini tespit etmemesi için tedbir amacı taşıdığını ortaya koydu.

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.