Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

PKK'nın yeni planı kamuya yerleşmek!

Terör örgütü PKK’nın, kamu kurum ve kuruluşlarında taban oluşturmak için Batı illerinde çalışan PKK/KCK yandaşı memurların, özellikle de sağlık sektöründe çalışanların tayinlerini bu ilçelere çıkarmalarını istediği belirtildi. İstihbarat birimleri, çözüm sürecinin tekrar başlayabileceğini bilen PKK’nın görüşmelerde güçlü taraf olmak için çok sayıda asker, polis ve kamu çalışanının kaçırılmasını istediğini ifade etti.

HT Gazete'den Neşet Dişkaya'nın haberine göre PKK/KCK yönetiminin örgüt elemanlarına gönderdiği talimatlarda, 2016’da çözüm sürecinin tekrar başlayabileceği, bunun için de gerekli hazırlıkların yapılması yönünde direktiflerde bulunduğu öğrenildi. Kandil’in çözüm sürecinde masaya güçlü oturmak için asker, polis ve kamu görevlilerinin kaçırılmasını istediği ileri sürüldü. Örgütün bu talimatı üzerine özellikle Doğu illerinde görev yapan tüm kamu görevlilerinin uyarıldığı bildirildi

‘BOŞALTILAN EVLERE TUZAK KURUN’

PKK/KCK yönetiminin, bölgede göç eden vatandaşların boşalttıkları ve örgüt elemanları tarafından kullanılan evlere güvenlik güçleri tarafından girilmesi ve arama yapılmasını önlemek için tuzaklar kurulması talimatını da verdiği bildirildi. Kandil’in örgüt elemanlarından, evlerin kapılarının bomba düzenekleri ile tuzaklanmasını, mutfak tüplerinin üzerine uzaktan kumanda ile patlatılan düzeneklerin konulmasını ve özellikle sokaklarda yere yakın klimaların dış ünitelerine bomba yerleştirilmesini istediği kaydedildi. Güvenlik güçlerinin PKK’nın hain tuzakları karşısında ev aramalarını büyük titizlikle yaptığı dile getirildi. PKK’nın, halktan yeterince destek bulmaması üzerine özellikle Batı illerinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yandaşlarının tayinlerini bu illere çıkarmasını istediğini aktaran istihbarat birimleri, PKK’nın yeni planında kamu kurum ve kuruluşlarında taban oluşturmak istediğini belirtti. PKK’nın tayin yapmalarını istediği kişilerin başında sağlık sektöründe çalışan doktor, hemşire gibi devlet memurlarının bulunduğu öğrenildi. İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalarda, terör örgütü PKK’nın özellikle basın açıklamalarında görev yapan güvenlik görevlilerine saldırı düzenlemeyi amaçladığı da ileri sürüldü. Yine örgüt yönetiminden gelen talimatlar doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu illerinde huzursuzluk yaratmak isteyen PKK elemanlarının elektrik kesintileri için trafolara, sağlık ve temizlik endişesi yaratmak için su şebekelerine saldırı amaçladıkları nın da tespit edildiği bildirildi.

‘DEVLET ZULÜM YAPIYOR ALGISI OLUŞTURUN’

İstihbarat birimleri, özellikle son dönemlerde PKK/KCK yönetiminin, örgüt elemanlarından, halkın kendilerine destek vermemesi ve göç etmesi üzerine, devletin sivil iradeye ve halkına zulüm yaptığı algısını yaratmalarını istediği iddia edildi. Özellikle kentlerde yaşayan yandaşlarından bunu isteyen PKK/KCK yönetiminin, böylece devleti reddetme planını devreye sokarak, “Özyönetim gerekli” söylemiyle halk desteğini tekrar almak istediği önae sürüldü.

HT Gazete


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.