Öne Çıkanlar Ömer İsi otel tanıtım filmi marcelo guedes mistura danimarka meclisi

PKK'ya çok ağır darbe!
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 2, Şırnak'ta 8, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 ve Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Açıklamada ayrıca Nusaybin'de daha önceden etkisiz hale getirilen 2 PKK'lı teröristin cesedinin bulunduğu kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

"* Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, daha önceden etkisiz hale getirilen iki bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi bulunmuş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 373’tür.), bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 120 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki el bombası, bir el telsizi ele geçirilmiş, altı el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 904’tür.).

* Şırnak’ta devam eden operasyonda; sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 369’dur.), 250 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirilmiş, dört el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 954’dür.).

* Hakkâri / Yüksekova’da devam eden operasyonda, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

* Kars / Sarıkamış’ta devam eden operasyonda, dört bölücü terör örgütü mensubu terörist silahları ile (bir M-16 piyade tüfeği, bir AK-47 piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar) birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

* Şırnak / Uludere’de Kureşin Tepe Hudut Bölüğü unsurlarınca üç el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir.

* Şırnak / Silopi’de bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Mardin / Dargeçit’te icra edilen aramada 'yardım ve yatakçılık' suçundan üç iş birlikçi, iki av tüfeği ve bir kurusıkı tabanca ile yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Şırnak / Silopi’de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu beş terörist, güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

* Hakkâri / Dağlıca bölgesinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak, mağara ve Doçka uçaksavar silah mevzileri imha edilmiştir.

* Irak Kuzeyi, Kandil barınma alanındaki hedeflere yönelik olarak icra edilen hava harekatında 18 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (13 Mayıs 2016)"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alp can 8 yıl önce

Yeter kardeşim Genelkurmaya kalsa hergün 20 terörist öldürülür operasyonlar başladığından belli ne zaman şehit verilse kesin 20 tane terörist öldürürdük haberi veriyorlar şimdiye kadar örgüt kalmamasi lazimdi bu kadar öldürmüş olsalardı.Genelkurmay bile artık milleti kandirmaya basladi