Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Putin'in "ateşkes" açıklaması!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitriy Peskov, Moskova ile Washington arasında Suriye ile ilgili varılan ateşkesin detaylarını paylaşı. Peskov, Suriye konusunda Türkiye ile birlikte hareket eden Suudi Arabistan ve Katar ile görüştüklerini de açıkladı.

Pazartesi akşam saatlerinde Suriye konusunda Rusya ile ABD arasında varılan ateşkes anlaşma hakkında bilgi veren Peskov, “Rusya, ABD ile birlikte bu kararı almadan önce S.Arabistan ve Katar ile de bu konuyu görüştü mü?” sorusuna “Alınan ateşkes kararı ayrıca ikili düzeyde bahsettiğiniz taraflarla da ele alınmıştır” açıklamasını yaptı.

PUTİN: “ATEŞKES, SURİYE'DEKİ KİMYASAL SİLAHLARININ YOK EDİLMESİ GİBİ SAĞLANDI”

Peskov’un bu açıklamasından hemen sonra Rusya Devlet Başkanı Putin televizyona çıkarak, “Ateşkes bildirisi yayınlanmadan önce Rusya ve ABD uzmanları konu üzerinde uzun süre çalıştıklarını söyleyebilirim. Bu çalışmalar zamanında Suriye’deki kimyasal silahların yok edilmesi sırasında yapılan işbirliğini anımsatıyor. Tüm tarafların uymasını ümit ediyoruz” dedi.

PUTİN’İN YOL HARİTASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katıldığı televizyon programında ABD ile aralarında Suriye konusunda yapılan ateşkes anlaşmasını şöyle anlattı:

“Ateşkes 27 Şubat gece yarısından itibaren çalışmaya başlayacak. Ondan önce 26 Şubat öğleye kadar tüm muhalif gruplar Rusya veya ABD tarafına ateşkes koşullarını kabul ettiklerini ve uyacaklarını bildirmeleri gerek. Ardından Rusya ve ABD askeri yetkililer haritalar üzerinde ılımlı muhalefetin pozisyonlarını belirleyecek. Bu bölgelere karşı Rusya, Suriye ordusu ve ayrıca ABD ve müttefikleri ateş açmayacak. Muhalifler ise Suriye ordusu yanı sıra onlara destek veren gruplara karşı da ateş açmama sözü verecek. İŞİD ile El Nusra terör örgütleri ise varılan ateşkes anlaşmasına dahil edilmeyecek. Rusya, Suriye ordusu ve ABD bu iki terörist oluşuma karşı ateşkes ilanın sonrasında da askeri operasyonlar düzenlemeye devam edecek. Biz Rusya olarak Şam yönetimiyle gerekli girişimlerimizi yapacağız. Benzer şekilde ABD yönetiminden de Suriye’deki muhalif ve müttefikleriyle benzer çalışmalar yapmasını bekliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.