Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Referandumun ardından ABD'den açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, referandumla ilgili flaş bir açıklama yaptı; "ABD, dışarıdaki bölgeleri de dahil etmek suretiyle IKBY'nin tek taraflı bağımsızlık için referandum düzenleme kararı almasından dolayı derin hayal kırıklığına uğramıştır." 

Referandumun ardından ABD'den açıklama

"İSTİKRARSIZLIK VE ZORLUĞU ARTIRIR"

Açıklamada "Bağlayıcılığı olmayan bu referandumdan dolayı" ABD'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile ilişkilerinin etkilenmeyeceği fakat bu adımın IKBY bölgesi ve halkı adına istikrarsızlık ve zorluğu artıracağı vurgulandı. 

"İSTİSMAR EDİLEBİLİR"

Sözcü Nauert açıklamalarının devamında şunları söyledi; "birleşik, federal, demokratik ve müreffeh bir Irak'ı desteklediği ve Iraklıların amaçlarına ulaşabilmeleri adına ve bu bağlamda anayasalarını düzenlemeleri için yardımcı olma fırsatlarına bakacağı" 

Referandumun ardından ABD'den açıklama

ABD BAYRAKLARIYLA KUTLAMA

ABD sözcüsü bu açıklamaları yaparken Erbil'de ABD bayraklarıyla kutlamalar yapıldı. Bağımsızlık yanlısı insanlar referandum sonuçları daha açıklanmadan ABD'ye ne kadar müteşekkir olduklarını da göstermiş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.