Öne Çıkanlar ışid Ebu Bekir El Bağdadi CNN muhabiri Galatasarayın teknik direktörü belli oldu Moira Orfei

Rejim medyasından photoshoplu yalanlar
Hizbullah’a yakın sosyal medya hesaplarında yer alan ve bazı internet sitelerinde yayımlanan ''Hizbullah Halep’in güneyinde Türk askerlerini esir aldı'' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirlendi.
Bazı internet sitelerinde yer alan haberin fotoğrafında görülen askeri üniformaların göğsünde Türk bayrağı olmadığı halde photoshop programıyla üniformalara Türk bayrağı eklendiği görüldü.

'TÜRK ASKERİ YAKALANDI' YALANI
Hizbullah'a yakın sosyal medya hesaplarında oluşturulan algı operasyonuyla fotoğraftaki askerlerin "Türk askeri" gibi gösterildiği ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinin amaçlandığı saptandı.
Söz konusu haberlere delil olarak gösterilen sahte fotoğraf daha önce de 2015 haziran ayında ''Kobani’de DEAŞ’a yardım eden Türk askeri yakalandı''yalanıyla dolaşıma sürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.