Öne Çıkanlar rusya haber abd EKREM İNCEL mahmut uslu fenerbahçe haberleri

Reuters'tan iddia: Türk askeri Musul'dan çekiliyor
Irak'ın Musul kenti yakınlarındaki Başika kampına konuşlanan Türk askeri varlığının bir bölümü Kuzey Irak'taki başka bir noktaya çekildi. 10-12 araçlık konvoy Başika kampından ayrıldı.

Irak'ta Başika bölgesindeki konuşlu Türk askeri unsurlarından bir kısmının, yeni bir düzenleme kapsamında Irak'ın kuzeyine intikal ettiği öğrenildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul'daki Başika bölgesinde konuşlu Türk askeri unsurlarından bir kısmı, aralarında tankların da bulunduğu 10-12 araçlık konvoyla yeni bir düzenleme kapsamında Irak'ın kuzeyine intikal etti.

Söz konusu intikalin, yeni bir düzenleme kapsamında yapıldığı vurgulandı. Çekilmeye karşılık Başika'daki Türk askeri varlığının devam edeceği belirtiliyor.

Bağdat tepki göstermişti

Türk Silahlı Kuvvetleri, Peşmergeyi eğitmek için Irak’ın Musul kentine bağlı Başika bölgesindeki asker sayısını artırmıştı.


Bölgeye 25 tank sevk edilirken, buradaki Türk askeri sayısı da 600’e ulaşmıştı.
Başika kampına yapılan asker tavsiyesinin ardından Bağdat yönetimi tepki göstermiş, Türkiye'nin askeri varlığının yasal olmadığı gerekçesiyle BM'ye başvurmuştu.

Ankara'dan yapılan açıklamalarda ise, Başika'daki Türk askeri varlığının, IŞİD'e karşı mücadele eden peşmergeyi eğitmek üzere yapılan anlaşmalar gereği bölgeye konuşlandığı belirtilmişti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan geçen hafta Bağdat'a giderek konuyu görüşmüştü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.