Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Rezaletin finansörü FETÖ

Türkiye”yi karalayan ABD dizisindeki rezaletin finansörü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) çıktı. Kara propaganda yapmaları için Gazeteci ve Yazarlar Vakfı tarafından fonlanan ABD’li film şirketlerinin, aktarılan milyonlarca doları, animasyon ve dizilerde kullandığı belirlendi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteci ve Yazarlar Vakfı’ndan (GYV) ABDli film şirketlerine aktarılan milyonlarca doların kokusu çıkmaya devam ediyor.

FİLM ŞİRKETLERİNİ FONLADILAR

FETÖ’nün şirketi Kaynak Holding’ten GYV’ye, oradan da ABDli medya ve film şirketlerine 2014-2016 yılları arsında aktarılan 4 milyon 857 bin doların Türkiye düşmanlığı ve FETÖ propagandası için kullanıldığı, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ABD yapımı animasyon ve dizilerle bir kez daha netlik kazandı. FETÖ’nün fonladığı ABD’li yapım şirketlerinden PCI-Media Impact Inc., 45 ülkede 100 televizyon ve radyo kanalında 5 binden fazla program, film, animasyon, dizi gibi yayında aktif rol alıyor. Bu animasyonlardan biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün bombalandığı, Ayasofya’nın kilise olarak gösterildiği Family Guy isimli animasyon.

GÜLEN'İ DİZİDE AKLAMA YARIŞI

Amerikalı animatör ve yapımcı Seth MacFarlane’nin tasarladığı ve senaryosunu oluşturduğu Family Guy isimli animasyonun geçen haftaki bölümlerinde de büyük bir skandala imza atıldı. ABD’de yayın yapan ABC televizyonunda iki sezondur devam eden ‘Designated Survivor’ adlı diziyle Türkiye aleyhinde çirkin bir algı operasyonu yapıldı. Amerikan dizisinde “Nuri Şahin” ismiyle konu edilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, izleyicilere masum gösterildi. Dizide ABD Başkanı ile görüşen FETÖ elebaşının “darbe girişiminin arkasında olmadığı” yalanı büyük bir titizlikle işlendi. Söz konusu şirketin, Gülen’in aklandığı, Türkiye’nin karalandığı ‘Designated Survivor’ isimli dizinin yayınlandığı Netflix platformu ve ABC kanalı ile de bağlantılı olduğu üzerinde duruluyor.

HEDEFLERİ TÜRKİYE'Yİ KARALAMAK

Skandal dizide 15 Temmuz hain darbe girişiminin terör örgütü FETÖ bağlantısı olmadığı yalanının yanı sıra ciddi çarpıtmalarla da Türkiye hedef alındı. Dizinin son bölümünde, “Türkiye Cumhurbaşkanı” Fatih Turan, bir NATO toplantısı için ABD’ye gider. Turan, burada ABD Başkanı Kirkman ile görüşür. Ortak basın açıklamasında Türkiye Cumhurbaşkanı, nezaket kurallarını, devlet protokol kurallarını da aşarak ABD Başkanı’nın sözünü keser. Türkiye Cumhurbaşkanı, ABD’de yaşayan ve Türkiye’de yaşanmış darbenin sorumlusu olan Nuri Şahin’in (Fetullah Gülen) ABD’den iadesini ister. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın dizideki konumlandırış şekli, davranışları, mimikleri, kıyafetinin renkleri, İngilizce aksanı ve diğer yönleriyle tam bir algı operasyonunun parçası. FETÖ’nün para aktardığı film ve yapım şirketlerinin devasa bir ağa sahip olması, onlarca televizyon kanalı ve yapımla doğrudan temasının bulunması sebebiyle, söz konusu dizinin yine FETÖ’nün fonlamasıyla yaptırıldığı üzerinde duruluyor.

Rezalete ortak

ABC kanalın yayınlanan ‘Designated Survivor’ dizisinin Türkiye ile ilgili skandal bölümleri, ülkemizde internet televizyon ağı Netflix aracılığıyla izlendi. Dizinin ortaklarından da olan Netflix, Türkiye üzerinden milyon dolarlar kazanırken, bir kuruş vergi ödemiyor. Şirket, 1997 yılında Kaliforniya’da Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kuruldu. Amerika dışında Hollanda, Brezilya, Hindistan, Japonya ve Güney Kore’de ofisi var. 130’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Netflix, Türkiye piyasasına 22 eylül 2016 yılında Türkçe dil desteği ile girdi. Netflix’in Türkiye’de var olan bir ofisi veya temsilciliği bulunmuyor. Netflix’in Türkiye ayağı Hollanda’daki ofisinden Türkçe bilen elemanlar tarafından yönetiliyor. Faturalar ise yurt dışında kesilerek e-posta yolu ile gönderiliyor. Netflix Türkiye’ye giriş yaptığı tarihte Vodafone ve Vestel ile iş birliği anlaşması imzaladı. Vestel ile olan işbirliği 31 Ocak 2017 tarihinde sonlandırıldı. Vodafone Netflix kampanyası 3 aylık ücretsiz Netflix üyeliği veriyor. Bu kampanyada 30 Eylül 2017 tarihinde kaldırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.