Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Riyad yönetiminden prenslere son teklif!

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan prenslere mal varlıklarını Riyad yönetimine devretmeleri halinde serbest bırakılma teklifinin götürüldüğü belirtiliyor.

İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesi, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 Suudi prens ve iş adamının mal varlıklarının yüzde 70'ine el konulmasının amaçlandığını yazıyor.

Gazeteye bilgi veren konuya yakın iki kaynak, "Yetkililer gözaltındakilere 'Parayı çıkın, serbest kalın' diyor. SuuudiArabistan'ın eriyen hazinesine bu şekilde kaynak sağlanması hedefleniyor" diyor.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre yürütülen müzakereler sürecinde bazı mal varlıklarının el değiştirdiği ve Riyad yönetiminin kontrolüne geçtiği de ifade ediliyor.
Suudi Arabistan'daki operasyonda gözaltına alınanlar arasında, dünyanın en zengin 100 kişisi listesinde de bulunan Prens El Velid bin Talal da var.

Müthiş iddia Suudi Arabistanda Parayı çıkın, serbest kalın pazarlığı

Financial Times'a bilgi veren kaynaklar, "Gözaltındaki bazı isimler, mal varlıklarının önemli bir bölümünün Riyad'a devri karşılığında serbest kalmaya razı" diyor.

Haberde pazarlıkların gözaltındaki isimlerin tutulduğu Ritz-Carlton otelinde yapıldığı da haberde yer alan bilgiler arasında.
Uzun süre düşük seyreden petrol fiyatları nedeniyle Suudi Arabistan'ın bütçe açığı geçen yıl 79 milyar dolar seviyesine kadar yükselmişti" denen haberde, savcılığın yaptığı 'Yolsuzlukların maliyeti 100 milyar dolara ulaşıyor' açıklaması da hatırlatılıyor.
Financial Times'a konuşan kaynaklardan birisi, yolsuzluk soruşturmasının kapsamı genişlerken yeni gözaltı operasyonlarının da beklenebileceğini söylüyor.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.